Ειδήσεις

Η Καρδίτσα τίμησε τον Νικόλαο Πλαστήρα


Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν, το πρωί της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου, οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Στρατηγό και Πρωθυπουργό
Νικόλαο Πλαστήρα ή αλλιώς για τον «Μαύρο Καβαλάρη» της Μικράς Ασίας.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας, ο  Δήμος Λίμνης Πλαστήρα Ν. Καρδίτσας και η Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Ν. Καρδίτσας, ενώ τελούσε υπό την
αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Στη  διοργάνωση συμμετείχαν επίσης ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης «Νικ. Πλαστήρας», η Ένωση Επιστημόνων Ν. Καρδίτσας, η Ποδοσφαιρική ομάδα «Ν. Πλαστήρας», ο Σύλλογος Ελληνορωμαϊκής Πάλης «Ν. Πλαστήρας», η ΡάδιοΛέσχη Ταξί «Ν. Πλαστήρας» και ο Σύλλογος Μικρασιατών και Ανατολικοθρακιωτών.

Αρχικά, τελέστηκε μνημόσυνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης και αμέσως μετά ακολούθησε  ομιλία για το Νικόλαο Πλαστήρα από τον Πρόεδρο της Πανθεσσαλικής Στέγης Δρ. Στέφανο Γ. Κούτρα ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο έργο του μεγάλου αυτού άντρα, όσο και στον χαρακτήρα του.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον προ του έφιππου ανδριάντα χώρο στην πλατεία Πλαστήρα και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων που ανέλαβαν τη διοργάνωση.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ερμηνεία δύο τραγουδιών που έχουν γραφτεί για τον Νικόλαο Πλαστήρα και κατόπιν ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Τιμές απέδωσε και η Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Σεραφείμ Δ. Μπαζάνης: Μετάνοιες χωρίς αντίκρισμα
Επόμενο άρθρο Επιστολή του Επιμελητηρίου στον Δήμαρχο Καρδίτσας για τα δημοτικά τέλη