Η Καρδίτσα τίμησε τον Marco Galdi


Σε ιδιαίτερα θερμό και εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης στο Παυσίλυπο η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ελληνοϊταλικό Σύλλογο Φιλίας & Συνεργασίας των Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Καρδίτσας και την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ προς τιμήν του φιλέλληνα Ιταλού Δημάρχου της Κάβα ντε Τιρένι και καθηγητή Πολιτικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Σαλέρνο,  κ. Μάρκο Γκάλντι.
Τον Ιταλό Δήμαρχο καλωσόρισαν με χαιρετισμούς τους ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ελληνοϊταλικού Συλλόγου Φιλίας & Συνεργασίας των Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων κ. Νικ. Ευθυμιάδης, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Κων. Αντωνόπουλος και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ιωαν. Γκορτσίλας που εξήραν την φιλελληνική στάση και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο κ. Γκάλντι για τη δημιουργία ενός κινήματος Αλληλεγγύης προς τη χώρα μας.
Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων:
«Λένε ότι οι καλοί φίλοι φαίνονται στα δύσκολα και όχι στα εύκολα. Και  ο Μάρκο Γκάλντι αποδείχθηκε ένας αγνός, όσο και ανεκτίμητος φίλος της πατρίδας μας, στα δύσκολα.
Στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας μας, τη στιγμή που η Ευρώπη με τους ηγέτες της, έδειχνε το σκληρότερο πρόσωπο απέναντί του, ο Ελληνικός Λαός είχε ανάγκη να νιώσει ότι υπάρχουν στην Ευρώπη άνθρωποι που τον αγαπούν και τον σέβονται.
Σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή, ο Μάρκο Γκάλντι πρωταγωνιστεί στην δημιουργία ενός Κινήματος Αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, τόσο από τον Ιταλικό λαό, όσο και από τους λαούς όλης της Ευρώπης, ένα κίνημα που μέρα με την ημέρα δυναμώνει και γιγαντώνεται.
Χάρη στον Μάρκο Γκάλντι το «Είμαστε όλοι Έλληνες» ακούστηκε δυνατά, όχι μόνο στην περιοχή του, αλλά σε κάθε τόπο, όπου ζουν άνθρωποι που πιστεύουν στις πανανθρώπινες αξίες και στην αλληλεγγύη των λαών. » υπογράμμισε ο κ. Παπαλός για να καταλήξει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φίλε Μάρκο καλώς ήρθες στην πόλη μας! Εκ μέρους του Δήμου Καρδίτσας ένα μεγάλο ευχαριστώ! Είσαι ένας δικός μας άνθρωπος. Είσαι ο δικός μας άνθρωπος!»
Ο κ. Παπαλός πρόσφερε στον Ιταλό συνάδελφό του μια μεταξοτυπία του έργου «Θερισμός» του μεγάλου Καρδιτσιώτη ζωγράφου Δημήτρη Γιολδάση, υπογεγραμμένο από τον καλλιτέχνη, καθώς και ένα λεύκωμα για την ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής μας, ενώ ο κ. Γκάλντι, ανταποδίδοντας την χειρονομία, πρόσφερε αναμνηστικά του Δήμου του.
Στην ομιλία του με θέμα «Ελλάδα- Ιταλία: Μαζί για μια άλλη Ευρώπη» – την οποία μετέφραζε η καθηγήτρια Ιταλικών κ. Λητώ Χατζοπούλου –Cicino- ο κ. Γκάλντι αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς της περιοχής του με την Ελλάδα και τα ειλικρινή και βαθιά αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης των συμπατριωτών του προς τον Ελληνικό λαό, αλλά και ευγνωμοσύνης για τη μεγάλη συνεισφορά της χώρας μας στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πολιτισμό.
Αναφερόμενος στην κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αλλά και η πατρίδα του εκτίμησε ότι μπορούν και πρέπει να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν την ιστορία και την πολιτιστική τους κληρονομιά που είναι τα ισχυρά τους «όπλα» δίνοντας έμφαση σε πολιτικές που θα στηρίζουν το ζωντάνεμα της υπαίθρου και την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού. Η ανακατανομή εθνικών και κοινοτικών πόρων προς αυτή τη κατεύθυνση θεωρείται αναγκαία από τον κ. Γκάλντι, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι στην Ελλάδα, υπάρχει πολύ αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να αποτελέσει τους νέους πολιτικούς ηγέτες της.
Η όμορφη βραδιά συνεχίστηκε με μουσικό πρόγραμμα από την ορχήστρα του «Ωδείου Καρδίτσας Κ. Ευθυμιάδης» με τη συμμετοχή και άλλων Καρδιτσιωτών καλλιτεχνών, ενώ πριν το τέλος της ο κ. Μάρκο Γκάλντι, ξεδίπλωσε και το μουσικό του ταλέντο παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας τραγούδια της πατρίδας του!

Προηγούμενο άρθρο Έγκριση δημοπράτησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για το έργο «Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων για την περιβαλλοντική τους αναβάθμιση στο Δήμο Σοφάδων», προϋπολογισμού 420.000 €
Επόμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος:«Η αυτοδυναμία στης Ν.Δ. στις εκλογές απαραίτητη προϋπόθεση για να ξαναγεννηθεί η Ελλάδα της Ελπίδας»