Η Καρ.Πό.Σ ενημερώθηκε για την πορεία των έργων από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καρδίτσας


Με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καρδίτσας συναντήθηκε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας Βάιος Βαρελάς και τα μέλη της Καρδίτσας Πόλις της Συλλογικότητας (Καρ.Πό.Σ). Την ενημέρωση για την πορεία των έργων του Δήμου Καρδίτσας, έκανε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας κ. Βάιος Ελευθερίου.

Συγκεκριμένα, η ενημέρωση περιελάμβανε το πρόγραμμα έργων που βρίσκεται σε εξέλιξη, τα έργα προς δημοπράτηση, αλλά και τον προγραμματισμό ένταξης έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα καθώς και τι μελέτες υπάρχουν.

Τα έργα που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης είναι η οδοποιία στον οικισμό των τσιγγάνων στο Μαύρικα (450.000€), το κλειστό Γυμναστήριο των 2.500- 3000 θέσεων (7,5εκ€) πόροι που επαρκούν για το 90% κατασκευής, χωρίς ωστόσο να περιλαμβάνεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου. Μέσω leader κατασκευάζονται παιδικές χαρές σε χωριά, η ανάπλαση των αποθηκών στην Καρδιτσομαγούλα για τη στέγαση του Λαογραφικού Μουσείου.

Σε ότι αφορά τις μελέτες η μοναδική είναι αυτή της συντήρησης και ανάπλασης της παλιάς Ηλεκτρικής δωρεά των Αφών Μπρακατσούλα, ενώ η υπηρεσία κάνει προσπάθεια αποτύπωσης της υπάρχουσας κατάστασης στο Α’ Λύκειο για την καταγραφή των απαιτήσεων για μετατροπή του σε Δημαρχείο.

Μέσω ΕΣΠΑ έχει ενταχθεί η οδοποιία εκτός πόλης Καρδίτσας με το ποσό του 1,3εκ.€, ενώ σε φάση δημοπράτησης είναι η επέκταση του Θεοδωρίδειου Κέντρου Ορίζοντες, η ανάπλαση του αθλητικού χώρου του Παλέρμου.

Σε ότι αφορά τις συντηρήσεις των υπαρχόντων δημοτικών υποδομών, όπως υποστηρίξει ο κ. Ελευθερίου είναι μείζονος σημασίας και προτεραιότητα, ενώ αναφορικά με το προσωπικό και τη μισθοδοσία τους τόνισε ότι υπάρχει μείωση προσωπικού λόγω αποχωρήσεων, διαδικασία που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την λειτουργία της Υπηρεσίας, η οποία έχει διευρυμένο χώρο ευθύνης. Αυτή την ώρα υπηρετούν 17 υπάλληλοι ( 4 αορίστου χρόνου και 13 μόνιμοι), ενώ 2 εξ αυτών λόγω δικαστικών αγωγών βρίσκονται σε αργία. Επίσης, στην υπηρεσία υπηρετούν 6 τεχνίτες (4 μόνιμοι και 2 αορίστου χρόνου). Ένα ακόμα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι η έλλειψη μεταφορικών μέσων, καθώς και η καθυστέρηση πληρωμής των εξόδων μετακίνησης, τα οποία είναι απλήρωτα από το 2011.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας Βάιος Βαρελάς και τα μέλη της Καρ.Πό.Σ ζήτησαν να ενημερωθούν και για τον κώδικα δεοντολογίας, αλλά και για τη νομοθεσία που αφορά τις αναθέσεις μελετών, καθώς και τον και κατά πόσο οι εισηγήσεις της Υπηρεσίας εισακούγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Α. Χαλάτσης: Ισχυροί πυρήνες αντίστασης σε Δήμους και Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ο Ηρ. Τσιαμαντάς νικητής του 12ου τουρνουά τάβλι