Ειδήσεις

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για τα κοινωφελή προγράμματα


Με αφορμή την έκδοση ψηφίσματος από το περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, που έθεσε η περιφερειακή αρχή με το οποίο ζητά την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στην περιφέρεια Θεσσαλίας, η Λαική Συσπείρωση που στηρίζεται από το ΚΚΕ, ζήτησε την μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων στα κοινωφελή προγράμματα και κάθε είδους συμβασιούχων που εργάζονται στην περιφέρεια, προκειμένου να έχουν όλοι πλήρη και σταθερή εργασία με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά και για να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις σε μια σειρά υπηρεσίες της περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως και όλων των περιφερειών.

Η παράταση απλά αυτού ή άλλων προγραμμάτων για λίγους μήνες, σημαίνει διαιώνιση της προσωρινής εργασίας και της ανακύκλωσης ανέργων και εργαζομένων, διαιώνιση των απαράδεκτων εργασιακών σχέσεων, των φθηνών εργατικών χεριών και συνέχιση των σοβαρών προβλημάτων στην λειτουργία μιας σειράς υπηρεσιών της περιφέρειας.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, καλεί όλους τους εργαζόμενους με κοινωφελή προγράμματα και άλλες συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην περιφέρεια Θεσσαλίας, να διεκδικήσουν:

  • Καμία απόλυση. Μετατροπή των συμβάσεών τους σε πλήρους και μόνιμης εργασίας με σύγχρονα δικαιώματα για όλους.
  • Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους.
  • Μισθούς ανάλογους με τους αντίστοιχους κλάδους και τις ειδικότητες των μόνιμων εργαζομένων ανά ειδικότητα. Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ το μήνα.
  • Για όσους έχουν απολυθεί να δικαιούνται επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις πέραν της ανεργίας, για όσο παραμένουν άνεργοι.
  • Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την πρώτη μέρα της εργασίας.
  • Άμεση λήψη μέτρων για την Υγιεινή και την Ασφάλεια των εργαζόμενων ανάλογα με το χώρο, το επάγγελμα, τα καθήκοντα, με τον απαραίτητο κάθε φορά εξοπλισμό.

 

Προηγούμενο άρθρο Οδηγός φυτοπροστασίας για καλλιέργιες φιστικιάς
Επόμενο άρθρο Λία Ρογγανάκη: Όταν το μέλλον μας κακοποιείται