Η μάγισσα Τσαπατσούλα και οι Καλικάντζαροι


Οι Παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Καρδίτσας, έχουν τη χαρά σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Διάπλαση και το βιβλιοπωλείο «Παιδεία», να παρουσιάσουν το βιβλίο «Η μάγισσα Τσαπατσούλα και οι Καλικάντζαροι».

Το μεσημέρι του Σαββάτου στις 12, στο αναψυκτήριο του Παυσιλύπου, η συγγραφέας Χαρά Κατσαρή και ο γνωστός δημοσιογράφος Βαγγέλης Περρής ως δοκιμαστής κουραμπιέδων, μαζί με τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια πολύ διασκεδαστική ηρωίδα, την μάγισσα Τσαπατσούλα.

Πρόκειται για μια διαδραστική παρουσίαση που απαιτεί την συμμετοχή των παιδιών και εξασφαλίζει μια χαρούμενη ώρα σε όσους την παρακολουθήσουν, μικρούς και μεγάλους.

Η μάγισσα Τσαπατσούλα είναι η ηρωίδα πέντε βιβλίων, τριών εκπαιδευτικών και δύο παραμυθιών και είναι ήδη πολύ αγαπητή στα παιδιά. Πρόκειται για μια απίστευτη γκαφατζού που όλα τα κάνει σαλάτα και τίποτα δεν της πετυχαίνει.

Ούτε τα ξόρκια και τα μαγικά, ούτε όμως και οι κουραμπιέδες. Στο φιλόξενο σπίτι της κάνουν το λάθος και μπαίνουν την παραμονή των Χριστουγέννων, τρεις καλικάτζαροι, ο Φρίτιο, ο Θρίτιο και ο Άμπλεμπούμπλε. Εκείνη νομίζει ότι έχουν έρθει να της κάνουν επίσκεψη και τους καλωσορίζει σε ένα πάρτι που θα τους μείνει αξέχαστο. Ουρές θα μαδήσουν, δόντια θα ξεκολλήσουν και κουραμπιέδες θα πετάξουν σαν σκαθάρια από δω κι από ‘κει.

Στην παρουσίαση, θα μιλήσουμε για τους καλικάτζαρους, για τα χριστουγεννιάτικα έθιμα και θα φτιάξουμε κουραμπιέδες με τη συνταγή της μάγισσας Τσαπατσούλας.

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, να φάμε τους κουραμπιέδες που θα φτιάξουμε και να διασκεδάσουμε με την υπέροχη «Τσαπατσούλα» μάγισσα!!!

Προηγούμενο άρθρο Ο Λ. Μακρής για την κινητικότητα στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Σε εορταστικούς ρυθμούς ο Δήμος Καρδίτσας