Ειδήσεις

Η μηνιαία συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Σοφάδων


Με μεγάλη  συμμετοχή των μελών της πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η μηνιαία συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κατά την οποία συζητήθηκε και αναλύθηκε το προφητικό μυθιστόρημα του Μήνα Βιντιάδη: ” Τηγανίζουν πατάτες στον Άρη;” . Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού, ενώ μίλησε και για τη δυσκολία της σύνθεσης ενός έργου που προϋποθέτει παράλληλα και επιστημονική γνώση όπως το συγκεκριμένο για τη δημιουργία του οποίου  ο ίδιος έπρεπε  να  συμβουλευθεί ειδικούς όπως ο Διονύσης  Σιμόπουλος και ο Γιώργης Γραμματικάκης.

Πέραν του βιβλίου τα μέλη αντάλλαξαν απόψεις για την έννοια , αλλά και την αναγκαιότητα της Φιλαναγνωσίας , ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή της πληροφόρησης και της εύκολης γνώσης. Ο κ. Βιντιάδης δήλωσε ενθουσιασμένος  με το κοινό , ενώ ενθαρρύνοντας τη δράση  της Λέσχης του Συλλόγου δώρισε εκατό τίτλους έργων της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας για τη Βιβλιοθήκη  της. Παράλληλα, με μια συμβολική κίνηση τοποθέτησε το πρώτο βιβλίο στο ράφι που παραχωρήθηκε από το Δήμο Σοφάδων – Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ. για το λόγο αυτό. Η όλη διαδικασία συντονίστηκε από τη Χριστίνα Λιούτα, φιλόλογο και το Βαγγέλη Ντελή, φιλόλογο και συγγραφέα.

Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα με καλεσμένο τον καταξιωμένο συγγραφέα Άρη Σφακιανάκη. Για  πληροφορίες: 6977150417 και 6972987721 απογευματινές ώρες).

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Πότε θα επιστραφεί ο ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο;
Επόμενο άρθρο Εορτή του Αγίου Γρηγορίου, επισκόπου Ακραγαντίνων και του Αγίου Αμφιλοχίου