Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας: Πότε θα επιστραφεί ο ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο;


Την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο αγροτικό πετρέλαιο έτους 2015 ζητούν με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου 29 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστας Τσιάρας.

«Παρά το ότι η εκκαθάριση του ΕΦΚ για το 2015, ύψους περίπου 110 εκατ. ευρώ, ήταν να ολοκληρωθεί αρχικά έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2017, και παρά τις επανειλημμένες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για άµεση διεκπεραίωσή της, η εν λόγω επιστροφή του ΕΦΚ δυστυχώς δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί» σημειώνουν οι Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή, που οι δικαιούχοι αγρότες παραμένουν αδικαιολογήτως στο «περίμενε», χωρίς να γνωρίζουν καν το τελικό ποσό της επιστροφής που θα λάβουν λόγω των συμψηφισμών με οφειλόμενους φόρους και εισφορές, τόσο από το τρέχον όσο και από τα προηγούμενα έτη, καλούνται να πληρώσουν τις δόσεις του φόρου εισοδήματος, το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ και την μηνιαία πλέον ασφαλιστική τους εισφορά στον ΕΦΚΑ».

Στην Ερώτησή τους οι γαλάζιοι Βουλευτές σημειώνουν ότι «η συγκεκριμένη επιστροφή φόρου θα αποτελέσει ανάσα ρευστότητας στην απόλυτη οικονομική ασφυξία που βιώνουν και οι Έλληνες παραγωγοί, αγρότες και κτηνοτρόφοι.

«Στα υπόλοιπα Κράτη – Μέλη της ΕΕ υπάρχει ευνοϊκό καθεστώς μερικής ή πλήρους φοροαπαλλαγής για το αγροτικό πετρέλαιο, γεγονός, που φέρνει, για έναν ακόμη λόγο τους Έλληνες γεωργούς σε δυσμενέστερη θέση σε σχέση με τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό», καταλήγουν οι ερωτώντες Βουλευτές και ζητούν από την κυβέρνηση να διευκρινίσει πότε επιτέλους θα προχωρήσει στην πληρωμή του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο.

 

Προηγούμενο άρθρο Αναβαθμισμένη σε όλα τα επίπεδα η φετινή Παυσιλυπούπολη
Επόμενο άρθρο Η μηνιαία συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Σοφάδων