Η Ν.Α. Καρδίτσας στις διεθνείς εκθέσεις


Με επιτυχία στέφτηκαν και οι φετινές συμμετοχές της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας σε δύο εκθέσεις τουρισμού. Η πρώτη αφορά στην έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2009» που διεξήχθη από 1 έως 3 Μαΐου 2009 στη Λευκωσία και η δεύτερη το «14ο Τουριστικό Πανόραμα» που πραγματοποιήθηκε από 7 έως 10 Μαΐου 2009 στην Αθήνα, στο Εκθεσιακό Κέντρο ExpoAthens στην Ανθούσα.

Και στις δύο εκθέσεις η Ν.Α. Καρδίτσας συμμετείχε σε συνεργασία και σε κοινό περίπτερο με τη Ν.Α. Τρικάλων. Η μεγάλη προσέλευση του κοινού καταδεικνύει το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την περιοχή μας και για το περίπτερό μας, στο οποίο προσήλθαν για να πάρουν πληροφορίες και ενημερωτικά τουριστικά έντυπα.

Το περίπτερο της Ν.Α. Καρδίτσας στην έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2009» επισκέφτηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κος Αντώνης Πασχαλίδης και ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κος Ιωάννης Κοφίνης.

Το περίπτερο μας στην έκθεση «14ο Τουριστικό Πανόραμα» επισκέφτηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κος Μαρκόπουλος Κων/νος, εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων, ο Βουλευτής του Νομού Μαγνησίας κος Καρτάλης Κώστας, ο πρώην Υφυπουργός κος Σαλαγιάννης Νίκος, η κα Θεοχάρη Μαρία και η αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ κα Χατζοπούλου Ρίτσα.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δείγματα αυθεντικών παραδοσιακών γεύσεων της περιοχής. Επίσης συμμετείχαν σε κλήρωση για δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία του Νομού, προσφορά των ξενοδόχων της λίμνης Ν. Πλαστήρα και της πόλης της Καρδίτσας.

Κατά τη διάρκεια των εκθέσεων το κλιμάκιο της Ν.Α. Καρδίτσας διέθεσε δωρεάν έντυπο και ηλεκτρονικό ενημερωτικό υλικό (DVD, τουριστικούς οδηγούς, θεματικά φυλλάδια, αφίσες και χάρτες) για την πληρέστερη πληροφόρηση των επισκεπτών και ανέπτυξε συνεργασίες με φορείς του Ε.Ο.Τ., τουριστικούς πράκτορες και υπευθύνους των Ο.Τ.Α.        

Η συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας στις δύο προαναφερθείσες εκθέσεις που αποτελούν πλέον θεσμό στον τομέα του τουρισμού τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, και μάλιστα σε μία κρίσιμη διεθνώς περίοδο για τον τουρισμό, ελπίζουμε ότι θα συμβάλλει ενεργά και ουσιαστικά στην προσέλκυση επισκεπτών και, κατ’ επέκταση, στην τουριστική προβολή και ανάπτυξη της περιοχής μας.

Παράλληλα με την έκθεση «14ο Τουριστικό Πανόραμα» πραγματοποιήθηκε και το «1ο Θεσσαλικό Αντάμωμα» από 8 έως 10 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου, στο οποίο συμμετείχε και η Ν.Α. Καρδίτσας με περίπτερο. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ένωση Θεσσαλικών Συλλόγων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη», που  στόχο είχε τη διατήρηση των ηθών και των εθίμων, της παράδοσης της λαογραφίας και του πολιτισμού μας και την ευαισθητοποίηση των νέων, για να γνωρίσουν τον τόπο καταγωγής τους και τις ρίζες τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διατέθηκε δωρεάν έντυπο και ηλεκτρονικό ενημερωτικό υλικό που έχει εκδώσει η Ν.Α. Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Οι κατ’ επάγγελμα αγρότες δεν υποχρεώνονται να καταβάλλουν αμοιβή στις ενώσεις γεωργικών συνεταιρισμών που είναι μέλη για την ενεργοποίηση των ατομικών τους δικαιωμάτων
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Αμπελικό