Οι κατ’ επάγγελμα αγρότες δεν υποχρεώνονται να καταβάλλουν αμοιβή στις ενώσεις γεωργικών συνεταιρισμών που είναι μέλη για την ενεργοποίηση των ατομικών τους δικαιωμάτων


Μετά από επικοινωνία που είχε ο Υφυπουργός  Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, σχετικά με το θέμα της καταβολής αμοιβής από επαγγελματίες αγρότες στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών που είναι μέλη για την συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης ενεργοποίησης των ατομικών τους δικαιωμάτων, ο κ. Χατζηγάκης διαβεβαίωσε τον κ. Ταλιαδούρο ότι  οι κατ’ επάγγελμα αγρότες δεν υποχρεώνονται να καταβάλλουν αμοιβή στις Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών, ούτε οι Ενώσεις πρέπει να εισπράττουν καμία αμοιβή.

Ο κ. Ταλιαδούρος σημείωσε ότι:

«Όπως με ενημέρωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης σε χθεσινή μας επικοινωνία για το θέμα της πληρωμής των δικαιωμάτων του ΟΣΔΕ, οι κατ’ επάγγελμα αγρότες δεν υποχρεώνονται να καταβάλλουν αμοιβή στις Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών. Παράλληλα οι Ενώσεις είναι υποχρεωμένες να μην εισπράξουν χρήματα από τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες μας καθώς αυτή τη δαπάνη την αναλαμβάνει το κράτος.

Μάλιστα, το Υπουργείο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της στήριξης του αγροτικού πληθυσμού της χώρας, προχώρησε στην επέκταση του μέτρου και στους  συνταξιούχους αγρότες, οι οποίοι διαθέτουν το 50% και πλέον των εσόδων τους από αγροτική εκμετάλλευση.

Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τον Έλληνα αγρότη με όλα τα δυνατά μέτρα και με απόλυτο σεβασμό στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Δίνουμε έμφαση στην αντιμετώπιση των αντιξοοτήτων και την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων κάθε Περιφέρειας, κάθε Νομού, κάθε επαγγελματία αγρότη ξεχωριστά».

Προηγούμενο άρθρο Μεγαλύτερες οι προσδοκίες του εκπαιδευτικού κλάδου από το ΠΑΣΟΚ
Επόμενο άρθρο Η Ν.Α. Καρδίτσας στις διεθνείς εκθέσεις