Ειδήσεις

Η ΠΕΑΕΑ Καρδίτσας για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Νιάλα


Η Γεν. Συνέλευση του Παραρτήματος Καρδίτσας  της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ , εκφράζει την αντίθεσή της  στην πολιτική της Ε.Ε. και των ελληνικών κυβερνήσεων, με την οποία πολιτική περνάει η παραγωγή της ενέργειας στα χέρια ιδιωτών , με συνέπια αυτή να γίνεται ακριβότερη για τα λαϊκά νοικοκυρά  και παραδίδονται δημόσιες εκτάσεις (όπως αυτές στην περιοχή της Νιάλας) στους ιδιώτες, για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών .

Η περιοχή της Νιάλας είναι τόπος ιστορικός, τόπος ιερός <<σπαρμένος>> με κόκκαλα στρατιωτών, ανταρτών του ΔΣΕ και άμαχου πληθυσμού, που ξεπάγιασαν τον Απρίλη του 1947, όταν τους βρήκε ξαφνικό, ακραίο και θανατηφόρο καιρικό φαινόμενο και για ιστορικούς λόγους, αλλά και σεβασμό στη μνήμη των νεκρών, θα πρεπε  ο τόπος αυτός να προστατεύεται από τέτοιου είδους επεμβάσεις.

Αναμφισβήτητα, οι συνέπειες στον φυσικό πλούτο της περιοχής, από την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών θα είναι καταστροφικές. Σε αυτό συνηγορούν η θέση της Νιάλας, το μεγάλο υψόμετρο και το έντονο ανάγλυφό της.

Απαιτούμε, χωρίς καμιά καθυστέρηση, η κυβέρνηση να ακυρώσει την αποφασή της  να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στην Νιάλα

 

Προηγούμενο άρθρο Στην 8η Θεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Νούσιος
Επόμενο άρθρο Παράταση μέχρι 31 Δεκεμβρίου για τις αιτήσεις ρύθμισης οφειλών