Ειδήσεις

Στην 8η Θεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Νούσιος


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αντιμετωπίζει την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την ανάδειξή του, ως μια δυναμική διαδικασία και όχι απλά με γραφειοκρατικούς όρους τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Νούσιος κατά την παρουσία του στην 8η Θεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση.

Ο κ. Νούσιος επισήμανε την ανάγκη ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο Ν. Καρδίτσας, που θα σέβονται απόλυτα το περιβάλλον και θα προσδίδουν προστιθέμενη αξία στον ορεινό όγκο της περιοχής. Στη Ορειβατική Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα και συγκεκριμένα στο Ορειβατικό Καταφύγιο Αγράφων (Καραμανώλη) συμμετείχαν περισσότεροι από 450 ορειβάτες από την Θεσσαλία και άλλες περιοχές της χώρας. Το διήμερο διοργάνωσε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ με συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και το ΕΒΕ.

Στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας υπογράμμισε:

«Ως Περιφέρεια έχουμε επιδείξει διαχρονικά την ευαισθησία μας σε ζητήματα διαφύλαξης του φυσικού περιβάλλοντος και όπου απαιτηθεί χρησιμοποιήσουμε κάθε θεσμικό τρόπο προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος οποιασδήποτε περιβαλλοντικής υποβάθμισης. Οι ανησυχίες των πολιτών για την προστασία των Αγράφων είναι και δικές μας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει κάνει σαφές ότι δεν είναι αντίθετη στη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Θα είναι όμως απέναντι από κάθε πρακτικές και σχεδιασμούς που είναι ασύμβατες με το τοπίο και το περιβάλλον.

Επιπροσθέτως, στην κατεύθυνση της αναβάθμισης αλλά και της ανάδειξης του περιβάλλοντος έχει αποδειχθεί ότι ο εναλλακτικός τουρισμός μπορεί να συνεισφέρει σε κρίσιμους τομείς. Συμβάλλει, αφενός στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, στη διατήρηση των τοπικών οικοσυστημάτων, στην αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τη φύση, τα πολιτιστικά μνημεία, στη στήριξη αγροτικών περιοχών και αφετέρου στην επέκταση της τουριστικής περιόδου. Γι’ αυτό, με δράσεις προώθησης του εναλλακτικού τουρισμού, η Π.Ε. Καρδίτσας προσβλέπει στη ενίσχυση της ιδιαίτερης τουριστικής της ταυτότητας και την προώθηση των τομέων που έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η συνδρομή του ΕΟΣ Καρδίτσας, του προέδρου κ. Παντελή Μανώλη αλλά και όλων των μελών του, είναι καθοριστική με το εύρος δραστηριοτήτων τους, τις διαρκείς ανησυχίες τους για το περιβάλλον, τη φύση και την επιδίωξη της επαφής ολοένα και περισσότερων ανθρώπων, τόσο από την περιοχή μας όσο και από όλη την Ελλάδα, με το φυσικό πλούτο του νομού μας.

 Η Π.Ε. Καρδίτσας συμπορεύεται με τον ΕΟΣΚ προς την κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης, της διεύρυνσης και ισχυροποίησης του τουριστικού της προϊόντος και της εδραίωσης της τουριστικής περιόδου καθόλα τη διάρκεια του έτους, πάντα με υπευθυνότητα και ευσυνειδησία προς τη γη μας».

Προηγούμενο άρθρο Παράταση για την προθεσμία υποβολής προσφορών για την προμήθεια επίπλων γραφείου
Επόμενο άρθρο Η ΠΕΑΕΑ Καρδίτσας για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Νιάλα