Ειδήσεις

Η Προϊσταμένη των Γ.Α.Κ.-Αρχείων Ν. Καρδίτσας στο Μουσείο μας


Το Μουσείο μας επισκέφθηκε πρόσφατα η κ. Ελπινίκη Αγγελίνα, Προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ.Α.Κ.)-Αρχείων Ν. Καρδίτσας, η οποία ξεναγήθηκε στους χώρους του και θαύμασε την ποικιλία των εκθεμάτων ιστορικής μνήμης και αξίας.

Το ενδιαφέρον της επικεντρώθηκε περισσότερο, εξαιτίας της επιστημονικής της ιδιότητας, στο φυλασσόμενο πλούσιο αρχειακό υλικό που αποτελεί πόλο έλξης για τον εκάστοτε ιστορικό ερευνητή.

Μεταξύ του ιδρυτή του Μουσείου κ. Δημητρίου Καλλιαντζή και της Προϊσταμένης συμφωνήθηκε η μεταξύ τους συνεργασία για τη διάσωση, καταγραφή, συντήρηση και σταδιακή ψηφιοποίηση του αρχειακού υλικού που απόκειται στο Μουσείο και την κατάλληλη αξιοποίηση και ανάδειξή του. Άλλωστε, η βάση της συνεργασίας αυτής στηρίζεται στην άποψη που θέλει την ιστορία και τις πηγές της να είναι κοινωνικά αγαθά.

Η κ. Ελπινίκη Αγγελίνα ευχαρίστησε τον κ. Δημήτριο Καλλιαντζή για τη θετική και άμεση ανταπόκρισή του στην προτεινόμενη συνεργασία τους, καθώς και για την επίδειξη μέρους σπάνιων και δυσεύρετων εγγράφων, τα οποία αποτελούν μοναδικά τεκμήρια της μακρόχρονης ιστορικής διαδρομής του Σώματος της Ελληνικής Χωροφυλακής.

Προηγούμενο άρθρο Σε πρωτάθλημα στο Βόλο ο Φωκιανός Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Ανάπτυξη Ψηφιακών Δεξιοτήτων των νέων