Η στάση των κατοίκων της Αμπέλου αποδεικνύει ότι είμαστε ακόμα άνθρωποι


 Με τη συμπαράσταση και τη βοήθεια όλων αποκαθίσταται σιγά σιγά ο πόνος και η ταλαιπωρία των δύο συνδημοτισσών μας στην Άμπελο που είδαν πριν λίγες μέρες το σπίτι τους να γίνεται στάχτη απ’ τη μανία της φωτιάς.

 Μετά το δυσάρεστο αυτό περιστατικό κινητοποιήθηκε άμεσα η τοπική κοινωνία δίνοντας χέρι βοήθειας και συμπαράστασης και αναζητώντας λύση για το πρόβλημα των 2 γυναικών.

Ο Δ. Σοφάδων ανταποκρινόμενος στην κλήση αυτή, ήρθε σ’ επαφή με τους κατοίκους  και τους φορείς του χωριού καθώς και τις παθούσες. Η δημοτική αρχή επικοινώνησε με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρεντίνης Σεραφείμ Καλογερόπουλο καθώς και με τους υπεύθυνους της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΑΕ η οποία κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας.

Άμεσα η ΤΕΡΝΑ ΑΕ μετέφερε και τοποθέτησε στην Άμπελο ένα κοντέινερ προκειμένου να εγκατασταθούν προσωρινά οι δυο γυναίκες. Ταυτόχρονα η εκκλησία διέθεσε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τρόφιμα. Οι κάτοικοι της Αμπέλου επίσης αποφάσισαν ν’ αποκαταστήσουν το καμένο σπίτι.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος μετά απ’ αυτές τις εξελίξεις δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω την εκκλησία μας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κύριλλο καθώς και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρεντίνης, για την άμεση ανταπόκρισή τους και τη διάθεση προσφοράς στο πρόβλημα των δύο γυναικών που έμειναν ξαφνικά άστεγες.

Οφείλουμε όμως κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΤΕΡΝΑ ΑΕ, τους υπεύθυνους του έργου κατασκευής του Ε65 και το προσωπικό της γιατί έδωσαν λύση στη στέγαση των δύο γυναικών.

Πρέπει όμως να επισημάνω ιδιαίτερα τον συγκλονιστικό τρόπο με τον οποίο οι κάτοικοι και φορείς της Αμπέλου αντιμετώπισαν το πρόβλημα των δύο συνανθρώπων μας. Η άμεση κινητοποίηση όλων και η συμπαράστασή τους αποτελεί τρανό δείγμα των αρετών της υπαίθρου και των μικρών τοπικών κοινωνιών μας. Η στάση τους δίνει ένα μάθημα σε όλους μας και διαχέει παντού ένα ευχάριστο μήνυμα ελπίδας κι αισιοδοξίας. Ότι εμείς εδώ στην επαρχία, ότι εμείς, οι δημότες των μικρών τοπικών κοινωνιών, παραμένουμε άνθρωποι.»

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα Δημάρχου Καρδίτσας Κώστα Παπαλού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Επόμενο άρθρο Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ δύο νέων έργων Υγείας και εκπαίδευσης