Ειδήσεις

Η τοπική μας Εκκλησία απέκτησε έναν ακόμη νέο στην ηλικία Διάκονο


Η τοπική μας Εκκλησία απέκτησε έναν ακόμη νέο στην ηλικία Διάκονο τον π. Λάμπρο Στεργίου, ο οποίος προστίθεται στον έγγαμο Κλήρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως ως άμισθος Κληρικός.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018, εορτή του αγίου και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου Δ.Δ. Αγίου Θεοδώρου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Λάμπρου Στεργίου, εγγάμου και πατέρα δύο παιδιών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στο αποστολικό ανάγνωσμα από την προς Γαλάτας επιστολή του αποστόλου Παύλου. Παράλληλα, απηύθυνε προς τον νεοχειροτονούμενο πατρικούς λόγους και πνευματικές νουθεσίες ως εφόδιο στην διακονία, που αναλαμβάνει.

Μεταξύ άλλων είπε: «Η χάρις του Θεού σε καλεί να λάβεις τον πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης τον βαθμό του Διακόνου. Εάν μπορέσεις να κατανοήσεις όλο το μεγαλείο της πίστεως, το οποίο αποκαλύπτεται μέσω του ιδίου του Κυρίου Ιησού Χριστού, αλλά και των αγίων Αποστόλων και του αποστόλου Παύλου, που σήμερα διαβάσαμε αυτήν την επιστολή του θα πρέπει να αγωνιστείς κι εσύ μαζί με την δύναμη της αγίας Ιεροσύνης, την οποία θα σου παραδώσει η Εκκλησία στα χέρια σου για να διακονήσεις την εκκλησία Του, όχι μια αφηρημένη έννοια αλλά την εκκλησία του Χριστού, που την ίδρυσε ο Κύριός μας με το αίμα Του επάνω στη γη και την εκκλησία, που την αποτελούμε όλοι εμείς, Κληρικοί και λαϊκοί. Να την διακονήσεις, να αγωνιστείς με αγώνες πνευματικούς, να γίνεις χριστομίτητος στην ζωή σου, να αποδεχθείς τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος και να αναδειχθείς άξιος διάκονος των Μυστηρίων του Θεού. Να λατρεύεις ευαρέστως το Θεό προσφέροντας και διακονώντας σε πρώτη φάση τον Επίσκοπο και τους Πρεσβυτέρους κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και των ιερών Μυστηρίων, αλλά και τον ευλογημένο λαό του Θεού με ταπείνωση, σύνεση, νηφαλιότητα, εγρήγορση και διακριτικότητα. Μην λησμονείς ότι θα πρέπει να είσαι οδηγός πνευματικός, που θα τους στηρίζει, ώστε να αποκτήσουν αυτό που ζητάει ο κόσμος την ένωσή του με τον Ιησού Χριστό».

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους του Παλαμά
Επόμενο άρθρο Αγωνιστικό κάλεσμα του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ