Ειδήσεις

Η ώρα της 2ης κάλπης για 122.348 Καρδιτσιώτες


Όλα είναι έτοιμα στο Νομό Καρδίτσας για τη διεξαγωγή των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής 2 Ιουνίου.

Τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας όσο και όλοι οι Δήμοι του Νομού βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα αφού απέχουμε πλέον ελάχιστα εικοσιτετράωρα από την ώρα της δεύτερης κάλπης και έτσι οι προετοιμασίες έχουν φθάσει στο αποκορύφωμά τους.

Το πρωί της Πέμπτης έφυγαν από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας με προορισμό όλους τους Δήμους του Νομού όπου θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές (δηλαδή πλην της Αργιθέας όπου εκλέχτηκε δήμαρχος από τον πρώτο γύρο) οι εκλογικοί σάκοι με όλο το απαραίτητο υλικό (βιβλία, φάκελοι κλπ).

Τα ψηφοδέλτια θα τα παραλάβουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι από τους Δήμους.

Την Παρασκευή, εξάλλου, θα γίνει εκ νέου και η προετοιμασία των εκλογικών τμημάτων στα σχολεία τα οποία γι ΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα μείνουν κλειστά τη συγκεκριμένη ημέρα (όπως και τη Δευτέρα μετά τις εκλογές).

Συνολικά σε όλο το Νομό Καρδίτσας οι ψηφοφόροι αυτή τη φορά (αφού κάλπες θα στηθούν στους Δήμους Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά, Σοφάδων και Λίμνης Πλαστήρα) ανέρχονται σε 122.348, ενώ τα εκλογικά τμήματα θα είναι 296.

Στον παραπάνω αριθμό των 122.348 ατόμων ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες μικρές αποκλίσεις λόγω των εδικών εκλογικών περιπτώσεων ψηφοφόρων, όπως αστυνομικοί και άλλοι.

Όλοι όσοι έχουν να κάνουν με την όλη διαδικασία βρίσκονται, επομένως, σε πλήρη ετοιμότητα για μια ακόμη φορά, και φυσικά την Κυριακή, που θα σημάνει η ώρα της δεύτερης κάλπης, θα είναι επί ποδός από πολύ νωρίς το πρωί ώστε να λειτουργήσουν όλα όπως ακριβώς πρέπει.

 

Προηγούμενο άρθρο Το ΓΕΛ Προαστίου Καρδίτσας ενημέρωσε για το Erasmus
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Β. Τσιάκου – Κ. Παπαλού στα γραφεία του Συνδυασμού «Καρδίτσα ο τόπος μας»