Η 4η πανελλήνια συνάντηση σχολικών χορωδιών Καρδίτσας και 2500 χορωδούς


Ο Αλέξης Κωστάλας, πολύ παλαιός φίλος της Καρδίτσας και του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ, θα είναι ο παρουσιαστής της 4ης Πανελλήνιας Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί στην από 8 έως 12 Φεβρουαρίου 2012 στο Αμφιθέατρο των ΤΕΙ Καρδίτσας (Ξύλου και Επίπλου).

Πενήντα δύο (52) Σχολικές Χορωδίες από Ελλάδα και εξωτερικό θα συμμετάσχουν  στην Καρδίτσα σε ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που αγγίζει την Εκπαίδευση.

Πάνω από 2.500 Χορωδοί θα επισκεφθούν την Καρδίτσα  από 8-12 Φεβρουαρίου 2012 για να λάβουν μέρος στη μεγαλύτερη Φεστιβαλική Χορωδιακή εκδήλωση που γίνεται στην Ελλάδα, την 4η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, που υλοποιείται στα πλαίσια του 30ου Διεθνούς  Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας και διοργανώνει η Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Πανελλήνια  Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας.

Αξιόλογες και Ποιοτικές Σχολικές Χορωδίες αυστηρά επιλεγμένες από Πειραιά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Λαμία, Ηράκλειο, Ρόδο, Ζάκυνθο, Αθήνα , Θεσσαλονίκη, Κόρινθο, Ίο, Λεμεσό Κύπρου, Αμοργό, Καλαμάτα, Καλαμπάκα, Σίνδο Θεσσαλονίκης, Βόλο, Δράμα, Αγρίνιο, Κομοτηνή, Γιαννιτσά, Βάγια Θηβών, Λάρισα, Τρίκαλα, Σκάλα Λακωνίας, Κέρκυρα, Φλώρινα, Δράμα, Καρδίτσα, Άνδρο, Μουζάκι, Κρυονέρι Αττικής κλπ έχουν επιλεγεί για να λάβουν μέρος στην 4η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, που γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Στη διοργάνωση συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφερεια Θεσσαλλίας), ο Δήμος Καρδίτσας  και τα ΤΕΙ.

2.500 Χορωδοί από Δημοτικά και Γυμνάσια της Ελλάδος και του εξωτερικού καθώς και οι γονείς τους και φίλοι, δηλαδή πάνω από 3.500 επισκέπτες θα έλθουν στην Καρδίτσα και την ευρύτερη περιοχή, δίνοντας μια μεγάλη οικονομική ανάσα στις επιχειρήσεις της πόλης και του Νομού.

 Η υλοποίηση της 4ης Πανελλήνιας Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών στο Αμφιθέατρο των ΤΕΙ  Καρδίτσας (Επίπλου και Ξύλου) έρχεται επίσης να δέσει την Κοινωνία της Πόλης με την εκπαιδευτική κοινότητα των ΤΕΙ , ενώ οι χιλιάδες επισκέπτες του Νομού θα γνωρίσουν ότι στην Καρδίτσα υπάρχουν και λειτουργούν αξιόλογες Πανεπιστημιακές Σχολές, που συμμετέχουν στον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση της Πόλης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επιστολή Ρόβλια προς Διαμαντοπούλου:Το σχολικό πρόγραμμα για τους ΡOMA εκ των πραγμάτων απέτυχε και χρειάζεται ριζική αλλαγή
Επόμενο άρθρο Κωλοτούμπα του ΥΠ. Παιδεία στο θέμα των ΡΟΜΑ - Όχι μόνο δεν κλείνει το 4ο Δημ. Σοφάδων, αλλά θα αναβαθμιστεί