Κωλοτούμπα του ΥΠ. Παιδεία στο θέμα των ΡΟΜΑ – Όχι μόνο δεν κλείνει το 4ο Δημ. Σοφάδων, αλλά θα αναβαθμιστεί


Την ανένδοτη στάση που κράτησε η κ. Λινού για το θέμα της ένταξης των τσιγγανοπαίδων κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Καρδίτσα, φαίνεται πως δεν ασπάστηκε η Υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου, η οποία χθες συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σοφάδων κ. Παπαδόπουλο, εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους βουλευτές του Νομού μας. Κατά τη συνάντηση, από την πλευρά του Υπουργείου τονίστηκε ότι προωθείται η

απρόσκοπτη εκπαίδευση και η παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως πολιτισμικής, εθνικής, θρησκευτικής ή  κοινωνικής ομάδας. Κοινός στόχος όλων, όπως υπογράμμισε η κ. Διαμαντοπούλου, είναι τα σχολεία της περιοχής να λειτουργήσουν ισότιμα  με όλα τα σχολεία της χώρας. Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε:

  • Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων θα συνεχίσει να λειτουργεί και θα αναβαθμιστεί εκπαιδευτικά και σε κτηριακές υποδομές. Άμεσα θα ξεκινήσει πρόγραμμα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών του 4ου Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με το Πρόγραμμα «Εκπαίδευσης παιδιών Ρομά».

 

  • Ίδρυση νέου σχολείου. Ο χώρος θα διερευνηθεί σε συνεργασία με το Δήμο και τον ΟΣΚ.

 

  • Εννέα μαθητές της Α’ δημοτικού που έχουν σχολική ετοιμότητα, πληρούν κριτήρια μαθησιακά και ηλικιακά, και έχουν τηρήσει αυστηρά το απαραίτητο πρόγραμμα εμβολιασμού, θα εγγραφούν, εφόσον το επιθυμούν οι γονείς τους, στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο και θα ενταχθούν σε τάξεις υποδοχής, που θα στεγαστούν σε διαθέσιμο χώρο του 5ου Νηπιαγωγείου Σοφάδων, παρακολουθώντας παράλληλα προγράμματα συνεργασίας με τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης των Σοφάδων.

 

  • Από το νέο σχολικό έτος 2012-13 οι μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου, που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια, θα εγγραφούν στα σχολεία της πόλης των Σοφάδων, σε ποσοστό που δεν υπερβαίνει το 20% του μαθητικού πληθυσμού κάθε σχολείου.

 

  • Θα λειτουργήσει άμεσα, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης, Σχολή Γονέων, με προτεραιότητα γονείς μαθητών που θα φοιτήσουν στις τάξεις υποδοχής.

 

  • Για την αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν την εύρυθμη υλοποίηση των παραπάνω δράσεων, θα συσταθεί Επιτροπή που θα αποτελείται από εκπροσώπους του Δήμου, την αρμόδια Διευθύντρια Εκπαίδευσης, το Σχολικό Σύμβουλο και εκπρόσωπο του προγράμματος «Εκπαίδευσης Παιδιών Ρομά».

 

Προηγούμενο άρθρο Η 4η πανελλήνια συνάντηση σχολικών χορωδιών Καρδίτσας και 2500 χορωδούς
Επόμενο άρθρο Προγραμματισμός αγωνιστικών κινητοποιήσεων - Με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Καρδίτσας