Ειδήσεις

Θάνος Σκάρλος: Η Δημοτική Αρχή παράγει έργο και υλοποιεί τις προτεραιότητές της


Η Δημοτική Αρχή Σοφάδων , πιστή σε ξεκάθαρους όρους διαφάνειας, με ευθύνη, γνώση και οργανωμένο προγραμματισμό δράσεων και έργων συνεχίζει την προσπάθειά της ώστε η περιοχή μας να πάει μπροστά.

Ο Δήμος μας αλλάζει, οι πολίτες μας εμπιστεύονται, και εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε καθημερινά, σκληρά και υπεύθυνα!

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να ενημερώνει με ειλικρίνεια και σοβαρότητα κοιτάζοντας στα μάτια την κάθε συνδημότισσα και τον κάθε συνδημότη. Αυτό ακριβώς πράξαμε και στο θέμα του οδοφωτισμού, παρουσιάζοντας αναλυτικά και τεκμηριωμένα τον σχεδιασμό μας τόσο στο Δημ. Συμβούλιο όσο και στον τοπικό Τύπο.

Η Δημοτική Αρχή λειτουργεί με σχέδιο, λειτουργεί με προοπτική, λειτουργεί με προτεραιότητες. Προχωρά μπροστά με έργα και παρεμβάσεις  που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη και δίνουν λύση σε προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν.
Η εξυπηρέτηση των δημοτών, η υποστήριξη βασικών τομέων, όπως η κατασκευή του δικτύου ύδρευσης, η άρδευση και η διεκδίκηση των κλειστών δικτύων , ο πρωτογενής τομέας,  το θέμα του οικισμού των ρομά, η υποστήριξη των καθημερινών αναγκών των κατοίκων, αποτελούν  προτεραιότητες  στις οποίες δίνουμε έμφαση για την άμεση και αποτελεσματική διαχείρισή τους.

Δυστυχώς η μείζονα αντιπολίτευση , δεν κατάφερε να ξεφύγει από μικροπολιτικές νοοτροπίες και να αρθεί στο ύψος του ρόλου της. Αδυνατεί να αντιληφθεί ότι έχει ένα σημαντικό έργο, παράλληλα με αυτό της Δημοτικής Αρχής. Χρειάζεται μόχθο, διάθεση για δουλειά , άποψη και πρόγραμμα για τον Δήμο μας. Στοιχεία που δυστυχώς δεν διαθέτει, όπως διαφάνηκε στην «θλιβερή παράσταση» που έδωσε παρουσία πλήθους συνδημοτών μας στο πρόσφατο Δημ. Συμβούλιο.

Το λυπηρό είναι ότι εξακολουθεί να αναπαράγει μια ξεπερασμένη νοοτροπία του χθες, διασπείροντας  ψεύδη και ανακρίβειες, κατά την προσφιλή της τακτική και συμπεριφορά.

Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι υπόλογη σε μια ολόκληρη κοινωνία, όπως αποδείχθηκε και στο πρόσφατο Δημ. Συμβούλιο,  καθότι με τις αστοιχείωτες παρεμβάσεις  το μόνο που καταφέρνει –προσωρινά- είναι να δυσχεραίνει την επίλυση σημαντικών ζητημάτων προκαλώντας ζημία στον Δήμο.

Σιωπούν όταν πρέπει να κάνουν προτάσεις αλλά «φωνασκούν» εκδίδοντας ανακοινώσεις και εκτοξεύοντας πολιτική λάσπη ή ασκώντας πολιτικές καφενείου πίσω από ένα πληκτρολόγιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

Προσφεύγουν στην προσφιλή τους τακτική των προσφυγών και των καταγγελιών στην απέλπιδα προσπάθειά τους να βάλουν εμπόδια στο έργο της Δημ. Αρχής, επιδιώκοντας μικροπολιτικά οφέλη και αδιαφορώντας πλήρως για τους συνδημότες μας. Όσα εμπόδια κι αν βάλουν όμως η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να παράγει έργο και να υλοποιεί τις προτεραιότητές της.

Τον επικίνδυνο και αδιέξοδο δρόμο που επέλεξαν ας τον βαδίσουν μόνοι τους. Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τελετή λήξης της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 στο τάβλι
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Θερινού Κινηματογράφου Καρδίτσας