Ειδήσεις

Θαλάσσιες αποδράσεις για τους Ρομά χωρίς Σύνορα


Ο Τσιγγάνικος φορέας «Ρομά χωρίς Σύνορα», φέτος το καλοκαίρι διοργάνωσε μονοήμερες θαλάσσιες εκδρομές στις παραλίες της Θεσσαλίας. Η ιδέα ξεκίνησε από το γεγονός,  της μη λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων στη περιφέρεια Θεσσαλίας, λόγω covid– 19.  Επειδή ακριβώς,  δεν οργανωθήκαν κατασκηνώσεις, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να σχεδιάσει μικρές θαλασσινές αποδράσεις  για οικογένειες και παιδιά Ρομά με στόχο την κοινωνική τους ένταξη στο κοινωνικό σύνολο.

Τα άτομα επιλέχθηκαν με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε σε παιδιά  μονογονεϊκών οικογενειών,  σε άτομα που ανήκουν  στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως παιδιά που οι γονείς τους είναι στη φυλακή, παιδιά που είναι ορφανά και εγκαταλειμμένα χωρίς στέγη κτλ.

Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και μείωσης εξάπλωσης του covid-19  κάθε φορά ο αριθμός των παιδιών και των οικογενειών ήταν μικρός.

Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής, υλοποιήθηκαν παράλληλά υποστηριζόμενες δράσεις και οργανώθηκαν πολλά θαλασσινά παιχνίδια, που σκοπό είχαν την εκμάθηση κανόνων συμπεριφοράς των παιδιών Ρομά και την ψυχαγωγία  των γονιών τους.

Αξίζει να σημειωθεί,  στις δράσεις αυτές συμμετείχαν Τσιγγάνες γυναίκες, που ανέλαβαν την ενδυνάμωση της Τσιγγάνας γυναικάς στη κοινότητα, προκειμένου να ενθαρρύνουν τις νεαρές κοπέλες, να συμμετέχουν στις θαλάσσιες δραστηριότητες του φορέα.

Προηγούμενο άρθρο Αγαστή συνεργασία Δήμου Σοφάδων και Δ/νσης Δευτεροβάθμιας
Επόμενο άρθρο Αυτοψία του Δημάρχου Σοφάδων Θάνου Σκάρλου στα έργα ασφαλτόστρωσης στην Κυψέλη