Ειδήσεις

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τ.Κ. Μολόχας


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τ.Κ. Μολόχας.

Στην ομιλία του ανέφερε: «Με τη θέλησή του ο Κύριος υπέστη πολλές ταπεινώσεις και πολλά παθήματα, ανέβηκε στο σταυρό και ως Θεός βέβαια, αναστήθηκε ένδοξα για να αναστήσει κι εμάς. Η κάθε Θεία Λειτουργία αυτά τα γεγονότα μας υπενθυμίζει.

Σε κάθε Θεία Λειτουργία ακόμη, αναγιγνώσκουμε ένα αποστολικό ανάγνωσμα. Ακούσαμε σήμερα μια περικοπή από την Α΄ προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου των εθνών Παύλου.

Ο Απόστολος Παύλος ίδρυσε και πέρασε πολύ χρόνο της ζωής του στην Κόρινθο για να διδάξει και να αποκαλύψει στους Κορίνθιους το ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού. Άφησε σε αυτή, για να συνεχίσει την αποστολική του περιοδεία, ανθρώπους πνευματικά ώριμους, που γνώριζαν περί της πίστεως του Ιησού Χριστού.

Ευρισκόμενος όμως, στην Έφεσο ο Απόστολος, τον επισκέφθηκαν άνθρωποι της Χλόης και το πληροφορούν ότι οι χριστιανοί έρχονται σε προστριβές και διαχωρίζονται μεταξύ τους. Προσπαθούν οι μεν να επιβληθούν στους άλλους, δημιουργώντας σχίσματα στην ενότητα της Εκκλησίας της Κορίνθου και στην κοινωνία.

Ο Παύλος τους γράφει λοιπόν αυτή την Επιστολή για να τους νουθετήσει και να τους διδάξει πως αυτά δεν είναι χριστιανικά, δεν είναι του «πνεύματος» του Ιησού Χριστού. Τους τονίζει πως μέσα στην Εκκλησία δεν είμαστε του ενός ή του άλλου, αλλά όλοι είμαστε του Ιησού Χριστού.

Οι Επίσκοποι και οι Πρεσβύτεροι είμαστε στρατιώτες του Ιησού Χριστού, ώστε να τελούμε τα Μυστήρια για να ευλογείται και να αγιάζεται ο λαός. Διάκονοι του Ιησού Χριστού είμαστε στο γεώργιό Του.

Γι’ αυτό, ο Απόστολος Παύλος τους γράφει επίσης, πως δεν μπορείτε να με κατηγορείτε, διότι εγώ βάπτισα μόνο τον Κρίσπο και Γάιο και την οικογένεια του Στεφανά κι αυτοί δεν λένε πως είναι δικοί μου, αλλά του Ιησού Χριστού.

Επιπλέον τους τονίζει πως, η αποστολή μου από τον Χριστό ήταν να διδάσκω το ευαγγέλιό Του στον κόσμο, χωρίς σοφά και περίτεχνα λόγια, να μην το κάμω αυτό με εξουσία και με δύναμη, ώστε να μην μπορεί να πειραχθεί το μεγαλείο του Σταυρού του Ιησού Χριστού. Να κηρύττω με ταπείνωση με έστειλε ο Ιησούς Χριστός, για να φαίνεται ο Σταυρός Του, η θυσία Του για τον κόσμο. Τέτοια ήταν ταπείνωση του Αποστόλου Παύλου».

Εκ κατακλείδι είπε: «Ο Κύριος στην αρχιερατική του προσευχή παρακαλεί τον Θεό Πατέρα να είμαστε ενωμένοι μεταξύ μας, και πάλι μας λέγει ότι ήρθε να συνάξει τα διασκορπισμένα, τα τέκνα του Θεού να τα συνάξει σε μία βασιλεία και μία δόξα, αυτή του Ιησού Χριστού. Αυτό προσευχόμαστε σε κάθε Θεία Λειτουργία να έχουμε ενότητα στην πίστη, ώστε η χάρις του Αγίου Πνεύματος να έρχεται. Η Χάρις έρχεται εκεί που υπάρχει η ειρήνη και η ενότητα».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αξιολόγηση των pellets ξύλου της Συνεταιριστικής ΕΣΕΚ
Επόμενο άρθρο Και ο Παλαμάς Καρδίτσας στο δίκτυο φυσικού αερίου