Ειδήσεις

Θεατρικό παιχνίδι για τους πρόσφυγες


Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του 34ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας το πρωί της Τετάρτης 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε θεατρικό παιχνίδι στον Δ ΄ Δημοτικό  Παιδικό Σταθμό (Καμινάδων) με τίτλο «ο δύσκολος δρόμος είναι ο ανήφορος», με συντονίστρια την παιδαγωγό θεάτρου Σινάνη Σύλβια.

Τα παιδάκια του παιδικού με θεατρικές δράσεις απέδειξαν ότι το  ευγενέστερο πράγμα στη ζωή δεν είναι η επιδίωξη υλικών αγαθών, αλλά οι αξίες, διότι ο κόσμος είναι αξιαγάπητος και ο άνθρωπος είναι κομμάτι της φύσης. Μόνον οι ανθρώπινες καρδιές χρειάζεται να ξανανιώσουν και ν ΄ αναδειχθούν αξίες όπως η δικαιοσύνη, αγάπη, ειρήνη, ανθρωπιά, αλληλεγγύη και φιλοξενία. Ο κόσμος μοιάζει με μια κρυστάλλινη σφαίρα, έτοιμη κάθε στιγμή να σπάσει σε χίλια κομμάτια. Η νέα γενιά κρατά την σφαίρα στα χέρια της και δεν πρέπει να την αφήσει να θρυμματιστεί. Ο πόλεμος μεταμορφώνει τον άνθρωπο σε άγριο θηρίο. Μπορούμε να σταματήσουμε τα μίση, τους βομβαρδισμούς, τις αιματοχυσίες.

Παίξαμε εικόνες τραγωδίας. Ανάμεσά τους φιγούρες ανήλικων προσφύγων. Θέλουμε ν ΄ αντιδράσουμε στη φρίκη του πολέμου και οι σκέψεις, το ταξίδι και τα όνειρά τους ν ΄ αποκτήσουν φωνή. Κι αυτή η κραυγή να φτάσει στα αυτιά αυτών που είναι άπληστοι κι εγωιστές. Ο πόλεμος είναι ένα παιχνίδι για τους αρχηγούς για να δείχνουν τη δύναμή τους. Έτσι χτίζουν πύργους στον ουρανό με πτώματα αθώων. Οι λαοί πολεμούν για να πάρει ο καθένας περισσότερα για τον εαυτό του. Όταν πάψει η εκμετάλλευση, όταν πάψει να βρέχει δάκρυα ίσως να μπορέσει να βασιλέψει η αγάπη στη γη. Έτσι γίναμε μέλη του Στρατού Σωτηρίας, μέλη εθελοντικών οργανώσεων και βοηθήσαμε τους συνανθρώπους μας πρόσφυγες-μετανάστες που ζητούν άσυλο στην Ευρώπη σαν ένα El Dorado (χρυσό).

Το ζήτημα δεν είναι να θεραπεύσουμε τις αρρώστιες. Γιατί τί να τους κάνουμε τους γερούς ανθρώπους, όταν μισούν ο ένας τον άλλο;

Τα παιδάκια λοιπόν αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να ζουν με το φόβο και την αβεβαιότητα. Θέλουν να ζουν σε έναν κόσμο ασφαλή.

Αν θέλουμε να σώσουμε τον πλανήτη ας πάψουμε να μισούμε και να πολεμούμε. Ας δώσουμε τα χέρια για να κυριαρχήσει η αγάπη. Για να πάψουν οι γλάροι να ταξιδεύουν μέσα σε μαύρους πυκνούς καπνούς. Γιατί η ζωή και ο κόσμος ανήκει στα ΠΑΙΔΙΑ όλου του κόσμου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι Κουρόγλου Αθανάσιος και η Παναγιώτα Βούλγαρη από τις Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πανελλήνιοι Αγώνες Αντισφαίρισης μαθητών και μαθητριών
Επόμενο άρθρο Τον Β. Τσιάκο επισκέφθηκε ο Διοικητής των Πυρ. Υπηρεσιών Θεσσαλίας