Ειδήσεις

Πανελλήνιοι Αγώνες Αντισφαίρισης μαθητών και μαθητριών


Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης Προκηρύσσει  τους Πανελλήνιους Αγώνες Αντισφαίρισης μαθητών και μαθητριών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων σχολ. έτους 2017-2018.

Η διοργάνωση ανατίθεται στην Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων

(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης ( Ε.Φ.Ο.Α. ).

Ημερομηνίες διεξαγωγής ορίζονται η 15η ,16η ,17η, 18η ,19η & 20η Μαρτίου 2018.

Ημερομηνία Παράτασης η 21η Μαρτίου.

Τόπος διεξαγωγής Α.Ο.Α. Αλέξανδρος Β΄ , στις εγκαταστάσεις MVS TENNIS SYSTEMS ,Αγίου Αντωνίου – Παραλία Μαραθώνας (στο Ξενοδοχείο Golden Coast).

Δικαίωμα συμμετοχής:

  • στους αγώνες μετέχουν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) ή σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. του οποίου ο τίτλος απόλυσης είναι ισότιμος με τον τίτλο του Γενικού Λυκείου. Οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες πρέπει να φοιτούν κανονικά,
  • οι οποίοι/ες έχουν γεννηθεί κατά το δέκατο όγδοο έτος πριν από το έτος τέλεσης των αγώνων ή τα τρία επόμενα. [ Παράδειγμα: Το έτος 2018 μετέχουν μαθητές-μαθήτριες που γεννήθηκαν το 2018 – 18 = 2000, 2001και 2002 καθώς και όσοι γεννήθηκαν το 2003 και φοιτούν στην Α΄ τάξη Λυκείου],

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Απλό – Διπλό μαθητών, Απλό – Διπλό μαθητριών, Διπλό Μεικτό μαθητών – μαθητριών

                                                   ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

                                                                        ΜΟΝΑ:

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ – ΚΥΡΙΩΣ ΤΑΜΠΛΟ: Δύο νικηφόρα set των έξι games με tie-break σε όλα τα set.

(Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής στα προκριματικά οι αγώνες θα διεξαχθούν σε δύο νικηφόρα short set (των 4 games) με tie-break σε όλα τα set)

                                                                        ΔΙΠΛΑ:

ΚΥΡΙΩΣ ΤΑΜΠΛΟ: Δύο νικηφόρα set των έξι games, με σύστημα NO-AD, σε περίπτωση ισοπαλίας 1-1 set, match tie-break των 10 πόντων.

Υποχρέωση συμμετοχής σε μέχρι 2 αγώνες μονών ή 3 αγώνες διπλών την ημέρα.

 
Β ( 2Ο Ε3 βδ 11 ΑΚ  (12-14 16) ΕΤΩΝ)  
         
 

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Φοίβος  Λάρισας, υπό την αιγίδα της Ε’ Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Ε.Φ.Ο.Α  διοργανώνει στα πλαίσια του αγωνιστικού σχεδιασμού της Ε.Φ.Ο.Α. & της Ε Ε.Σ.Α.Κ.Ε. το 2ο  ΕΝΩΣΙΑΚΟ  ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ε3 του 2018 για Αγόρια – Κορίτσια 12,14 και 16 ετών τo Σάββατο 17 Μαρτίου έως και Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 με παράταση αγώνων εάν χρειασθεί έως Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018.

Οι εν λόγω αγώνες θα λάβουν χώρα στα ιδιόκτητα ανοιχτά γήπεδα (4 γήπεδα συνθετικού χόρτου και 2 χωμάτινα) του club Tennis Icon

                                   Δικαίωμα συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές-τριες   που ασχολούνται ενεργά   με το άθλημα της αντισφαίρισης είναι κάτοχοι Δελτίων και ανήκουν στα  Σωματεία – Μέλη της  Ε’ Ένωσης και της Ε.Φ.Ο.Α.

Η κατάρτιση των ταμπλό θα γίνει σύμφωνα με την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΑ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν με σύστημα Knock Out στα 2 νικηφόρα sets των 6 games.

        O Kαρδιτσιώτικος Όμιλος Αντισφαίρισης  Σ.Ο.Α.Κ. ΦΩΚΙΑΝΟΣ θα λάβει μέρος στους αγώνες με τρείς (3) αθλητές κατά επιλογή.

Δύο (2) αθλητές για το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων και ένας (1) για το βαθμολογούμενο πρωτάθλημα στην κατηγορία κάτω των 12 ετών.

Συγκεκριμένα την πόλη μας θα εκπροσωπήσουν στους αγώνες Γεν.Λυκείων : α) Ο Γραπατσάς  Φανούριος  εκπροσωπώντας το 4ο ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟ αφού τυγχάνει μαθητής του και β) ο Χαρόβας Αντώνιος  εκπροσωπώντας το 1ο ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟ για τον ίδιο λόγο.

Και  γ) στο 2ο Ε3 Ενωσιακό πρωτάθλημα στην κατηγορία κατω των 12 ετών με τον μικρό αθλητή Κόντο Φοίβο.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Λέσχης Ανάγνωσης του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Θεατρικό παιχνίδι για τους πρόσφυγες