Θεοδωρίδης: «Θα βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις»


 Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν προπονητής και παίκτες του ΣΠΑΚ στα πλαίσια της έναρξης του πρωταθλήματος της Α2 βόλει και στην οποία η ομάδα της Καρδίτσας παίζει στην ακριτική Ορεστιάδα με την ομώνυμη ομάδα.

Από πλευράς παικτών μίλησαν οι Φώτης Αλεξίου και Μάκης Νεδιλάκης με τον πρώτο να σημειώνει ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι ενώ ο δεύτερος τόνισε ότι έχει μεγάλη σημασία να πάρουμε τη νίκη στη Ορεστιάδα. Από την πλευρά του ο κ, Θεοδωρίδης προπονητής του ΣΠΑΚ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε τους αντιπάλους και θα βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις.

Αναλυτικά:

Αλεξίου:

«Ξεκινάμε και φέτος μια δύσκολη προσπάθεια που στόχος μας θα είναι να πάμε καλύτερα από πέρσι. Σ ένα πρωτάθλημα που δεν ξέραμε μέχρι χθες αν θα ξεκινήσει στην ώρα του, η ομάδα παρουσιάζεται πιστεύω έτοιμη για την μεγάλη πρόκληση. Βέβαια στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αλλά και για μεγάλο χρονικό διάστημα θα στερηθούμε τις υπηρεσίες ενός πολύτιμου παίκτη μας του Νίκου Καραγκιόζη. Εύχομαι στο παιδί γρήγορα να γίνει καλά και να είναι πάλι υγιής κοντά μας. Όσον αφορά την πρεμιέρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν γνωρίζουμε τον αντίπαλο, αφού δεν τον έχουμε δει να αγωνίζεται. Εμείς δείξαμε στο τελευταίο τουρνουά στη ΜΕΝΤ, αν και αγωνιστήκαμε με πολλές απουσίες, είμαστε σε καλό επίπεδο και δείξαμε μεγάλο βαθμό ετοιμότητας και πιστεύω ότι αυτό θα βγει και το Σάββατο στην πρεμιέρα. Εύχομαι στη χρονιά που ξεκινάει όλα να πάνε καλά να έχουμε υγεία και να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και όπου μας βγάλει αυτό το ταξίδι».

Νεδιλάκης

«Εύχομαι να έχουμε μια πολύ καλή χρονιά. Αγωνιστικά έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα δυνατή σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Μια και είμαι κι εγώ Εβρίτης ξέρω πόσο δύσκολα είναι να κερδίσεις στην Ορεστιάδα. Πιστεύω ότι αν δείξουμε το πρόσωπο που είχαμε στο τελευταίο τουρνουά στη Θεσσαλονίκη, μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάς με μια εκτός έδρας νίκη τόσο ψυχολογικά όσο και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος Πιστεύω αν και υπάρχουν πολλές δυσκολίες η ομάδα θα πάρει στο τέλος αυτό που της αναλογεί κι ελπίζω θα εκπληρώσουμε τους στόχους που έχουμε βάλει.

Με τη σειρά μου εύχομαι κι εγώ στον συμπαίκτη μας τον Νίκο Καραγκιόζη να γυρίσει γρήγορα υγιέστατος κοντά μας».

Θεοδωρίδης

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την συμπαράσταση που μας παρέχετε τα τελευταία χρόνια και θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι να σας έχουμε δίπλα μας και μας βοηθάτε σ όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται. Όπως είπαν και τα παιδιά προηγουμένως βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να έχουμε έναν αθλητή μας σε μια δύσκολη κατάσταση. Είναι από τα κακά κείμενα του αθλητισμού αυτό που δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Καλώς ή κακώς η ζωή συνεχίζεται κι εμείς είμαστε αναγκασμένοι να πολεμάμε κάθε μέρα για όλη τη σαιζόν.

Στα καθαρά αγωνιστικά θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση. Αυτό το έχουμε δείξει με τα τελευταία αποτελέσματα και αυτό οφείλεται στη προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά. Πραγματικά αυτό που καταβάλουν καθημερινά τα παιδιά στο γήπεδο θα το χαρακτήριζα εξαιρετικό. Παίρνοντας σα  δεδομένο όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και την αρνητική ψυχολογία, αυτά τα παιδιά κάθε μέρα ξεπερνάνε τα όποια προβλήματα υπάρχουν και δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερό τους εαυτό. Η φετινή χρονιά ξεκινάει με πολλές προσδοκίες. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και ευελπιστούμε ότι η κατάληξη στο τέλος θα είναι πολύ καλή, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Εννοώ τραυματισμούς κλπ.

Έχουμε την τύχη ή την ατυχία να παίζουμε με μια ομάδα που είναι γνωστή σ όλους τους φιλάθλους του βόλεϊ.  Ωστόσο δεν έχουμε και πολλά στοιχεία για το πώς παίζει αυτή η ομάδα. Αυτό μας κάνει να πηγαίνουμε στα τυφλά. Δεν μας τιμάει που το λέμε άλλα δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Είναι από τα παιχνίδια στα οποία θα βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις και όχι στη γνώση του αντιπάλου μας. Μιλάμε για μια πάρα πολύ καλή ομάδα με τις λίγες γνώσεις που έχουμε και θεωρώ και λόγω παράδοσης αλλά και λόγω ποιότητας θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα. Θεωρώ πάντως η όλη πορεία στο πρωτάθλημα εξαρτάται αποκλειστικά από μας και πόσο ανταγωνιστικοί θα παρουσιαστούμε.

Εκείνο που ζητάμε  είναι ότι θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια και έδιναν μεγάλη δύναμη στους παίκτες.

Όσον αφορά το Νίκο Καραγκιόζη, λίγο πολύ, ξέραμε ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τον αθλητή. Όμως πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο αθλητή, ρισκάραμε και είναι τιμή μας που τον έχουμε στην ομάδα μας και η ομάδα θα τον στηρίξει και θα του παράσχει κάθε βοήθεια έτσι ώστε να γυρίσει γρήγορα κοντά μας».

Δηλώσεις στο τέλος έκανε και ο πρόεδρος της ομάδας κ, Ηλίας Αντωνίου αναφερόμενος στο οικονομικό μέρος, τονίζοντας ότι από την πολιτεία δεν έχουμε καμία βοήθεια. Δεν έχουμε πάρει επιχορηγήσεις τα δυο τελευταία χρόνια και για το λόγο αυτό κάνουμε μια έκκληση στον επιχειρηματικό κόσμο του νομού να βοηθήσει αγοράζοντας είτε ένα εισιτήριο διαρκείας ή βάζοντας κάποια διαφήμιση. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, ότι ο ΣΠΑΚ είναι  η ομάδα που διαφημίζει την Καρδίτσα στο Πανελλήνιο.

Προηγούμενο άρθρο "Το ποτάμι δεν θα γυρίσει πίσω!"
Επόμενο άρθρο Προβολές ταινιών από το τμήμα κόμικς των εργαστηρίων τέχνης