Προβολές ταινιών από το τμήμα κόμικς των εργαστηρίων τέχνης


 Το τμήμα σχεδίασης κινούμενης εικόνας (κόμικ) των εργαστηρίων τέχνης του δήμου Καρδίτσας θα προβάλει την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα μια ταινία-σταθμό για την εξέλιξη της τέχνης του κόμικ. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται στις 8.00 μ.μ. στον χώρο εκδηλώσεων του μουσείου πόλης του Δήμου Καρδίτσας  (Λ. Σακελλαρίου 35) και θα είναι ανοιχτές στο κοινό. Η πρώτη ταινία, η οποία θα προβληθεί την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου ανήκει στο είδος της «μαύρης μουσικής κωμωδίας τρόμου» (black comedy horror musical film). Πρόκειται για το εμβληματικό και πολυβραβευμένο «Σουίνι Τόντ: ο δαιμόνιος κουρέας της οδού Φλήτ», σε σκηνοθεσία του Τίμ Μπάρτον, παραγωγή του 2007, με πρωταγωνιστές τους Τζόνι Ντέπ και Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.

Το έργο είναι μια προσαρμογή του ομώνυμου μιούζικαλ των Stephen Sondheim και Hugh Wheelers του 1979, βασισμένο σε μια βικτωριανή μελοδραματική ιστορία. Αναφέρεται σε έναν Εγγλέζο κουρέα, τον Sweeney Todd, ο οποίος δολοφονεί τους πελάτες του με τα γυαλισμένα ξυράφια του, με τη βοήθεια της δεσποινίδος Lovett, ιδιοκτήτριας ενός παρακμιακού φούρνου σε κάποιο εργατικό προάστιο του Λονδίνου.

Η ιστορία είναι αληθινή και στην εποχή της είχε εμπνεύσει τη δημιουργία του πρώτου πιο δημοφιλούς λαϊκού εικονογραφημένου εντύπου, του είδους «penny blood»,  στο Λονδίνο των αρχών του 19ου αιώνα.

Θα ακολουθήσει σχολιασμός και συζήτηση με το κοινό.

Προηγούμενο άρθρο Θεοδωρίδης: «Θα βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις»
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησαν τα μαθήματα Γυμναστικής για τους νέους-ες του ¨Θεοδωρίδειου Κέντρου –Ορίζοντες¨ του Δήμου Καρδίτσας