Θερμή υποδοχή των Γερμανών φιλελλήνων από τον Δήμαρχο Καρδίτσας


Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μ. Δευτέρας στο Δημαρχείο Καρδίτσας η υποδοχή από το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Κώστα Παπαλό της χορωδίας «Ηχούσα Γέφυρα» που απαρτίζεται από φιλέλληνες, Γερμανούς- κυρίως- και πολίτες άλλων κεντροευρωπαϊκών χωρών που με επικεφαλής τον Καρδιτσιώτη διακεκριμένο ηθοποιό της Γερμανίας κ. Κώστα Παπαναστασίου περιοδεύει αυτό το διάστημα στη Δυτική Θεσσαλία.
Ο κ. Κ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε στο ιστορικό της δημιουργίας της χορωδίας «Ηχούσα Γέφυρα» που απαρτίζεται από επιστήμονες, διανοούμενους, καλλιτέχνες και απλούς πολίτες που τους ενώνει η αγάπη τους για την Ελλάδα, τον Πολιτισμό και τη Μουσική της. Τα μέλη της χορωδίας όπως είπε ο κ. Παπαναστασίου αποφάσισαν εν μέσω της οικονομικής κρίσης και του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί για τη χώρα μας στο εξωτερικό να έρθουν στην Ελλάδα, για να εκφράσουν με το δικό τους τρόπο την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό.
Επιστρέφοντας με τις θαυμάσιες εντυπώσεις που αποκομίζουν μέχρι στιγμής από την φιλόξενη διάθεση των Δυτικοθεσσαλών, αλλά και όλων των Ελλήνων θα μεταφέρουν το δικό μας μήνυμα φιλίας προς τους λαούς των χωρών τους.
Ο κ. Παπαλός, πλαισιωμένος από τους αντιδημάρχους κ.κ. Β. Ευαγγελακόπουλο, Αθ. Μπουραζάνη, Λάμ. Τσιούκη και τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Φιλ. Κωτούλα και Χαρ. Παπαδημητρίου καλωσόρισε τους φιλέλληνες ευρωπαίους στην πόλη μας και στη χώρα, όπου η μουσική, όπως τους είπε, έγινε επιστήμη από τον Πυθαγόρα και μέχρι σήμερα εκφράζει τους καημούς, τις χαρές, τις ελπίδες και τις προσδοκίες των Ελλήνων που είναι λαός εκδηλωτικός και ιδιαίτερα συναισθηματικός.
Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι η χώρα μας, όπως κατάφερε και στο παρελθόν να αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες καταστάσεις, θα επιτύχει και σήμερα να ξεπεράσει την κρίση και να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου, γιατί οι Έλληνες είναι εργατικοί, φιλότιμοι και ευρηματικοί.
Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και η λιτή, αλλά πολύ ουσιαστική εκδήλωση υποδοχής ολοκληρώθηκε με τα μέλη της χορωδίας να τραγουδούν με μοναδικό τρόπο παραδοσιακά και σύγχρονα Ελληνικά τραγούδια, υπό το θεσμό χειροκρότημα του Δημάρχου και των συνεργατών του.
Τη χορωδία των φιλελλήνων συνόδευαν η Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας κ. Κατ. Σταθοπούλου και το μέλος της ΕΠΣΚ κ. Μαν. Στεργιόπουλος.

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση του Κώστα Αγοραστού για να αποσυρθεί τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στη μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των Περιφερειών
Επόμενο άρθρο Σωτήρης Αντωνίου: «Η αναισθησία των πολιτικών και η υποβάθμιση της Καρδίτσας»