Σωτήρης Αντωνίου: «Η αναισθησία των πολιτικών και η υποβάθμιση της Καρδίτσας»


Είναι άξιο απορίας τα όρια αναισθησίας που διακρίνουν, ιδιαίτερα τούτη τη δύσκολη περίοδο που περνά ο τόπος μας, τους πολιτικούς, βουλευτές, υφυπουργούς, υπουργούς και όλους τους εκφραστές της χθεσινής, σημερινής και αυριανής ίσως πολιτικής.
Ο απλός πολίτης βιώνει τις πιο μαύρες στιγμές στη σύγχρονη μεταδικτατορική εποχή και οι νυν βουλευτές και κυβερνητικοί ταγοί συνεχίζουν το … χαβά τους.
Δυστυχώς για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Καρδίτσα οι περισσότεροι βουλευτές και ιδιαίτερα αυτοί που πήραν θέση στην κυβέρνηση αποδείχτηκαν όχι απλά κατώτεροι των περιστάσεων αλλά ανίκανοι να προσφέρουν, γιατί όπως αποδείχθηκε το «εγώ» ήταν κυρίαρχο και το «εμείς» εξαφανίστηκε από το πλούσιο, προεκλογικά πάντα, λεξιλόγιό τους. Η έννοια της προσφοράς ερμηνεύεται κατά το δοκούν γι’ αυτό και τα αποτελέσματα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Καρδίτσα είναι τραγικά.
Έχει ειπωθεί πως το πολιτικό σύστημα γι’ αυτούς έχει περιέλθει σε καθεστώς ιδιόμορφης ομηρίας, επικρατεί πρωτόγνωρος λαϊκισμός και μια θλιβερή δημαγωγία απαξίωσης των πάντων. Να τους πούμε ότι  έτσι είναι αν έτσι νομίζετε; Όχι βέβαια. Αυτοί είναι που μας έχουν οδηγήσει όχι μόνο σε ομηρία αλλά και σ’ ένα καθεστώς ανασφάλειας και φοβίας για το αύριο.
Οι κραυγές αγωνίας των απλών πολιτών για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους δεν ακούγονται, γιατί οι πολιτικοί μας ζουν στον κόσμο τους και ποσώς τους ενδιαφέρει πώς και εάν επιβιώνουν οι μικρομεσαίοι και γενικά οι αδύναμοι.
Η δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουμε περιέλθει οφείλεται αποκλειστικά στην ανικανότητα και στην ιδιοτέλεια πληθώρας ανθρώπων που μας εκπροσώπησαν τα τελευταία χρόνια στο Κοινοβούλιο. Οφείλεται στην απάθεια και στη λανθασμένη νοοτροπία των κυβερνητικών αξιωματούχων, οι οποίοι κατάφεραν να την καλλιεργήσουν  και να την εμφυσήσουν σε όλους μας, διαμορφώνοντας έναν κόσμο που ζούσε σε πλάνη. Οι υπερβολές ακόμα και σήμερα, στο αποκορύφωμα της κρίσης, συνεχίζονται σε όλους τους τομείς εξαιτίας της εθελουσίας ανικανότητας για απονομή δικαιοσύνης.
Για να κυβερνήσουν οι πολιτικοί μας έκαναν φτηνή μικροπολιτική, στρέφοντας τις διάφορες κοινωνικές τάξεις και ομάδες τη μία απέναντι στην άλλη. Το «διαίρει και βασίλευε» εφαρμόστηκε απόλυτα και τις οδυνηρές συνέπειες τις βιώνουμε καθημερινά.
Με τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο λαός  κανένας τους δεν ασχολήθηκε, λόγω του εφαρμοσμένου πολιτικού συστήματος και της απαξίωσης που ακόμα και σήμερα τους διακρίνει.
Μ΄ αυτούς τους πολιτικούς πορεύτηκε και η Καρδίτσα τα τελευταία χρόνια. Ο εγωισμός, η απαξίωση και τα προσωπικά συμφέροντα των περισσότερων εξ αυτών έφεραν την πόλη μας σε μειονεκτική θέση, αποτελώντας το «φτωχό συγγενή» στην ελληνική επικράτεια. Συνέπεια των ανύπαρκτων ουσιαστικά πολιτικών μας η στασιμότητα, η μιζέρια και η μηδενική ανάπτυξη της περιοχής μας, καθώς το μόνο που θεωρούσαν ως δεδομένο ήταν η  υποχρέωση των Καρδιτσιώτη να τους ψηφίζει. Οι περισσότεροι  βουλευτές  ούτε καν επισκεπτόταν την Καρδίτσα για να αφουγκραστούν  τα προβλήματά της και να προγραμματίσουν την πρόοδο και την ανάπτυξή της.
Η καθημερινότητα για τους Καρδιτσιώτες έγινε από δύσκολη έως αβάσταχτη με τους πολιτικούς να βρίσκονται μέσα σε ένα πέπλο απαξίωσης και αναισθησίας, όντας όμηροι των δικών τους επιλογών, για τις οποίες ποτέ δεν τους  ρώτησαν εάν συμφωνούν.
Το δυσάρεστο για την Καρδίτσα είναι πως στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι επικαλούμενοι συνεχώς την οικονομική κρίση προσπαθούν να κρύψουν την αδυναμία και την ανυπαρξία τους. Μόνο όταν αισθανθούν  το «κράξιμο» του τοπικού τύπου αφυπνίζονται και αγκομαχώντας τρέχουν να προλάβουν τη συνεχή υποβάθμιση της πόλης μας. Η ομαλή λειτουργία του Δήμου Καρδίτσας οφείλεται αποκλειστικά στις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, καθώς η ηγεσία διακρίνεται από επικίνδυνη ανικανότητα να διοικήσει, να προγραμματίσει, να προλάβει δύσκολες καταστάσεις που συνεχώς πληθαίνουν.
Μέσα σε όλη αυτή τη θολούρα το μόνο παρήγορο γεγονός είναι πως ορισμένοι πολιτικοί μας, για τους δικούς τους λόγους που όλοι βέβαια αντιλαμβανόμαστε, θα μας κάνουν τη χάρη να μην είναι πλέον υποψήφιοι και η Καρδίτσα δε θα υποστεί ξανά την αδιαφορία τους. Είναι αυτοί, οι οποίοι καρπώθηκαν ότι μπορούσαν από  τις εκάστοτε κυβερνητικές θέσεις που κατείχαν, χωρίς να ρίξουν ούτε μια ματιά στην Καρδίτσα, για την οποία θα μπορούσαν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξή της.
Θα τους ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα που μας άδειασαν τη γωνιά και ελπίζουμε το ίδιο να πράξει αργότερα και η ηγεσία του Δήμου Καρδίτσας, αφού υπάρχει έλλειμμα στη διοίκηση και η πόλη μας  δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση.
Η Καρδίτσα έχει ανάγκη εκπροσώπησης  τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στο Δήμο, από άξιους ανθρώπους με όραμα και όρεξη για δουλειά, με στόχο πάντα την αναβάθμισή της.

Προηγούμενο άρθρο Θερμή υποδοχή των Γερμανών φιλελλήνων από τον Δήμαρχο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Μαρία Θεοχάρη: «Σειρά μέτρων από το ΥΠΑΑΤ για την στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας»