Θετικό αποτέλεσμα για μαχητική συνέχεια


 Η επόμενη μέρα των ευρωεκλογών βρίσκει το ΚΚΕ με ένα θετικό αποτέλεσμα, στις συνθήκες σκληρής αναμέτρησης, του οποίου η σημασία αυξάνεται γιατί:

 1.Το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους και στη νεολαία με ανοιχτά χαρτιά: Με την πολιτική του πρόταση, τη στρατηγική του, το αγωνιστικό κάλεσμα για απειθαρχία και ανυπακοή στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, για λαϊκή αντεπίθεση.

2.Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι απλή ψήφος διαμαρτυρίας. Προϋποθέτει σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική και ιδεολογία, προϋποθέτει το πέρασμα στην αντίπερα όχθη, στο δρόμο πάλης και σύγκρουσης με τα συμφέροντα των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου.

3.Δε σημαίνει ότι όποιος ψηφίζει το ΚΚΕ συμφωνεί και με τη στρατηγική του Κόμματος για το σοσιαλισμό. Σημαίνει όμως ότι ένας κόσμος σταθερά γυρίζει την πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική και τους ψευτομονοδρόμους, ότι επιλέγει τον ενεργητικό και μαχητικό δρόμο απέναντι στην πολιτική που τον πνίγει, ότι διακρίνει την προοπτική μιας διαφορετικής ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας.

4.Ακριβώς αυτήν τη δυναμική του εργατικού και λαϊκού κινήματος, την ανασυγκρότησή του σε αυτή τη γραμμή πάλης θέλει η άρχουσα τάξη να ανακόψει, γι’ αυτό και χτυπάει το ΚΚΕ. Στο πλαίσιο αυτό, από το 2007 ξεδιπλώνεται μια βρώμικη επίθεση σε βάρος του ΚΚΕ, μια αντικομμουνιστική εκστρατεία με στόχο να αμαυρώσει το κύρος του Κόμματος στα λαϊκά στρώματα, να περιθωριοποιήσει το ΚΚΕ και να το εκτοπίσει από την τρίτη θέση, όπως έλεγαν συνεχώς τα αστικά ΜΜΕ, με στόχο το τσάκισμά του.

Ωστόσο, παρόλη τη συντονισμένη βρώμικη επίθεση σε βάρος του, το ΚΚΕ κατάφερε να αντιμετωπίσει την προβοκάτσια σε μεγάλο βαθμό.

Από σήμερα κιόλας σχεδιάζονται και μπαίνουν σε εφαρμογή νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, η εξουσία των μονοπωλίων με μεγαλύτερη λύσσα θα συνεχίσει τις προσπάθειες να εξουδετερώσει τη διαμαρτυρία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, σπρώχνοντάς τη σε δρόμους ανώδυνους, προκειμένου να την κρατήσει μακριά από το ΚΚΕ. Γιατί εκείνο που φοβάται η αστική τάξη και η εξουσία των μονοπωλίων είναι το δυνάμωμα του λαϊκού – εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος που παλεύει ενάντια

στην εξουσία τους, χαράσσοντας πορεία προοπτικής. Σε αυτό το έδαφος, καλλιεργείται η αποχή, όχι μόνο ως πράξη αποχής από τις εκλογές αλλά ως στάση ζωής απέναντι σε κάθε συλλογική διαδικασία και δράση για τα λαϊκά συμφέροντα.

Σε αυτό το έδαφος, μπορεί να σημειώσει έξαρση ο ρατσισμός και ο εθνικισμός, που μπορεί να δηλητηριάσει λαϊκά στρώματα, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποφασιστικά.

Σε αυτές τις συνθήκες, το ΚΚΕ απέδειξε ότι είναι μια δύναμη με αντοχή και δυναμική, με σταθερούς δεσμούς στο λαό και τη νεολαία. Απέδειξε ότι το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να συμβάλει στην αναγέννηση και ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, προκειμένου να πάρει ο λαός τη ζωή στα χέρια του, να χαλάσει τα αντιλαϊκά σχέδια που ετοιμάζονται.

Γι’ αυτό και από χτες κιόλας οι κομμουνιστές βρίσκονται στο πόστο τους, στους τόπους δουλειάς, στο πλευρό των εργαζομένων και της νεολαίας, στην οργάνωση των νέων αγώνων που έχουμε μπροστά μας για να αποκρούσουμε τα νέα αντιλαϊκά σχέδια.

Προηγούμενο άρθρο Συνεργασία και σύνεση στη διαχείριση του νερού
Επόμενο άρθρο Δήλωση του Ν. Παππά για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών