Ειδήσεις

Θωμάς Λ. Τσιούκης: Αναχρονιστικό το νομοσχέδιο Γαβρόγλου


Αρχικά βλέποντας το Υπουργείο Παιδείας να καταστρέφεται από τη συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τοποθετήθηκε μετά από όλους τους απίθανους που πέρασαν από εκεί, κατά κοινή ομολογία και ένας σοβαρός άνθρωπος, που φαινόταν καλύτερος.

Η υπόθεση λοιπόν, πως ο κύριος Γαβρόγλου, θα στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων αποδείχθηκε λάθος.

Πως όμως να περιμένει κανείς να μην ενεργήσει ορθά ο κύριος Υπουργός, όταν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πιο <<διαστημικής>>  κυβέρνησης που γνώρισε πότε ο τόπος ;

Ο κ.Γαβρόγλου δεν παύει λοιπόν, να αποτελεί ένα κομμάτι της θλιβερής αυτής κυβέρνησης.  Συμφωνούμε σχεδόν όλοι, πως τα Πανεπιστήμια έχουν γίνει χώρος ανομίας και χρειάζονται ριζικές αλλαγές, αλλά όχι ισοπεδώνοντάς τα. Το επίμαχο νομοσχέδιο φαίνεται σαν να το δημιούργησαν οι μειοψηφικοί συνδικαλιστές των αριστερών παρατάξεων. Ο κ.Γαβρόγλου ενστερνίζεται τις γραφικές θέσεις της αριστεράς και μας παραπέμπει σε μια άναρχη κατάσταση που η λογική και ο διάλογος θα εκλείπουν. Εκείνο που προφανώς δεν  έχει αντιληφθεί ότι παραμένει μόνος έναντι όλων. Ότι κάθε αλλαγή δεν είναι αποδεκτή παρά μόνο από την ισχνή μειοψηφία των ανθρώπων εκείνων που οραματίζονται ένα <<σοβιετικό>> Πανεπιστήμιο . Στην πραγματικότητα οι αντιλήψεις της κυβέρνησης  σχετικά με την Παιδεία πηγάζουν από τις αναχρονιστικές αντιλήψεις της και διακατέχονται από ένα ιδιότυπο ιδεοληπτικό κρατισμό.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν , πως η πνευματική <<ένδεια >> και η προσκόλληση στις ιδεοληψίες αυτής της κυβέρνησης μας οδηγεί χρόνια πίσω. Όταν το ζήτημα πλέον είναι μπροστά ή πίσω κάποιοι ασχολούνται ακόμη με το δεξιά ή αριστερά. Δυστυχώς όλα αυτά τα πληρώνουν οι νέοι που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον.

Η χώρα πλέον έχει ανάγκη από υπευθυνότητα και πίστη στις αρχές και τις αξίες του πολιτισμού μας. Η ανιστόρητη αυτή κυβέρνηση αποτελεί εχθρό της λογικής.

Εν τέλει ο χρόνος θα σταθεί κριτής όλων.

Θωμάς Λ. Τσιούκης

Στέλεχος ΟΝΝΕΔ Ν.Καρδίτσας

Τελειόφοιτος Πολιτικής Επιστήμης& Κοινωνικής Διοίκησης Δ.Π.Θ.

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή και διάκριση του γραφείου RE/MAX Γαία
Επόμενο άρθρο Ιερά Πανήγυρις των Αγίων Αναργύρων