Ειδήσεις

Θ. Κοντός : Γιατί οδηγείτε τις πολυμελείς οικογένειες στην απελπισία ;


Το να διαμαρτύρεσαι για κάποια άδικα μέτρα που λαμβάνει η πολιτεία σε βάρος σου, αποτελεί δικαίωμα. Το να αντιδράς με κάθε νόμιμο τρόπο σε κάθε απόφαση που σου ισοπεδώνει την αξιοπρέπεια, σου συρρικνώνει την προσωπικότητα και σε οδηγεί στην εξαθλίωση, είναι  κάτι παραπάνω. Αποτελεί υποχρέωσή σου. Όταν μάλιστα οι αποφάσεις καθορίζουν το δυσοίωνο μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς, που με τόσες στερήσεις, αγώνες, θυσίες,  αλλά και με περισσή αγάπη ανέθρεψες,  τότε οδηγείσαι εκ των πραγμάτων στην έσχατη κατάπτωση, την απελπισία. Προκύπτουν έτσι καταστάσεις ανεξέλεγκτες, που δεν μπορείς ούτε να τις αποτρέψεις, ούτε να τις αναβάλεις, ούτε να τις απαγορεύσεις.

     Συνάνθρωποί μας- μη έχοντας άλλη επιλογή, οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια – ή στην αυτοχειρία (που δεν αποτελεί κατά τη γνώμη μας διέξοδο),  ή εξωθούνται (χωρίς τη θέλησή τους)  στην αναγκαστική ανομία, προκειμένου να επιβιώσουν με κάθε τρόπο και να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις απαιτήσεις της σύγχρονης ωμής πραγματικότητας που βιώνουν τα τελευταία χρόνια.   

    Εμείς οι τρίτεκνες-πολυμελείς οικογένειες, νοιώθουμε καθημερινά το θανατηφόρο σφιχταγκάλιασμα της πολιτείας, που μας οδηγεί  με βεβαιότητα στην επαιτεία και στην οριστική ηθική και φυσική εξόντωση. Διαπιστώνουμε καθημερινά  καταστάσεις τραγελαφικές, καταστάσεις εξοντωτικές, καταστάσεις  εγκληματικές.  Ζούμε μια πραγματικότητα που μας δείχνει ένα αύριο χωρίς οξυγόνο και ένα μέλλον χωρίς αναπνοή.

    Τα ερωτήματα  που τίθενται από χιλιάδες μέλη μας  είναι:

  «Μα είναι δυνατόν να λαμβάνονται τέτοια μέτρα ; »

  «Γιατί τόσο μίσος κατά της Ελληνικής πολυμελούς οικογένειας; »

  «Πως μπορεί να παίρνουν αυτά τα μέτρα Έλληνες βουλευτές κατά Ελλήνων συνανθρώπων τους; » κ.ά.

    Η απάντηση θα πρέπει να δοθεί αποκλειστικά από του εμπνευστές πολιτικούς και όσους τους  υπαγορεύουν τη λήψη αυτών των μέτρων.     Όμως επειδή  η επιχειρηματολογία τους είναι κενή και χωρίς πειθώ, επειδή όχι μόνο δεν επιλύει, αλλά δημιουργεί επιπρόσθετα δυσεπίλυτα προβλήματα, επειδή δεν δίδει διεξόδους, αλλά οδηγεί στην κατακρήμνιση των οραμάτων μας,  θα πρέπει με αποφασιστικότητα, με σταθερή και σθεναρή στάση, να αντιδράσουμε, για όσα νομοσχέδια-όνειδος ψήφισαν και θα αποτελούν στο διηνεκές  την ταφόπλακα στα όνειρα και τις προσδοκίες μιας ολόκληρης γενιάς. Λες και βγήκαν από παρθενογένεση κόμματα και πρόσωπα, λες και δεν ήταν οι πολιτικές τους οι γενεσιουργές αιτίες που μας οδηγούν  στον αφανισμό και την εξαθλίωση.

    Που πήγαν οι προεκλογικές υποσχέσεις όλων των τελευταίων κυβερνήσεων;

    Όταν οι δεσμεύσεις των πολιτικών δεν υλοποιούνται, τότε δικαιούται ο κάθε πολίτης να τους αποκαλεί δημαγωγούς.  

    Από όλη αυτή την κατάσταση, τον τρόπο διακυβέρνησης, το συνεχιζόμενο πολιτικό ήθος που φτιάχνεται δυστυχώς με τα παλιά υλικά και που απέχουν από τις προσδοκίες μας, χαμένοι δεν είναι μόνο οι τρίτεκνοι και γενικότερα  οι πολυμελείς οικογένειες.

    Χαμένη κυρίως, είναι η αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος.

         Η δημογραφική κρίση που περνά η Ελλάδα ξεκίνησε τη δεκαετία του ΄80

     και συνεχίζεται. Από τότε άρχισαν να επιδεινώνονται όλοι οι δείκτες γονιμότητας,

     να ερημώνει η Ελληνική ύπαιθρος, να κλείνουν σχολεία στην περιφέρεια

      και να προκαλούνται οι πρώτοι τριγμοί στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της

     χώρας μας.

    Το Δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα οξύ και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εθνικά προβλήματα του τόπου.

       Αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ενίσχυση μιας Ελλάδας που χάνεται. Μια Ελλάδα που θα διαθέτει σχολικά κτίρια αλλά δεν θα έχει μαθητές, που θα κτίζει Κ.ΑΠ.Η., αλλά δεν θα ακούγονται φωνές στις παιδικές χαρές.

    Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, επιβεβαιώνονται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο  τα οράματα  του  Μαχάτμα Γκάντι, για το τι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να έχουν οι κοινωνίες:

  «… πλούτο χωρίς μόχθο, εμπόριο χωρίς ήθος, γνώση χωρίς χαρακτήρα, επιστήμη χωρίς ανθρωπιά, πολιτική χωρίς αρχές ».

 

Υ.Γ. Το προσεχές Σαββατοκύριακο διεξάγονται αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου Δ.Σ., Ε.Ε. και εκλογή αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία. Καθήκον των τριτέκνων να προσέλθουν και να ψηφίσουν. Όσοι περισσότερα μέλη  προσέλθουν,  τόσο ισχυρότερος και αποτελεσματικότερος θα εμφανίζεται ο Σύλλογος.

 

Του Θόδωρου Κοντού, Αντιπρόεδρου της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ), Αντ/δρου του συλλ. Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Παραίτηση μελών από τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο ΤΕΙ Θεσσαλίας : Νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών