Ειδήσεις

Παραίτηση μελών από τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καρδίτσας


Στις 2 Νοεμβρίου 2016 συνεδρίασε εκ νέου η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ μετά από μεγάλη και πιθανώς σκόπιμη καθυστέρηση σε συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε αρχές Οκτώβρη, με θέμα την έμμισθη τοποθέτηση  του γραμματέα της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστου Δημακόπουλου στην ΔΕΥΑΚ.

Κατά την διάρκεια και των δύο συνεδριάσεων, δόθηκαν ελλιπείς εξηγήσεις από τον γραμματέα της Ν.Ε.  ΠΑΣΟΚ τόσο για την καθυστέρηση των συνεδριάσεων όσο κυρίως για ποιο λόγο δέχτηκε την έμμισθη θέση χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση της νέο-εκλεγμένης νομαρχιακής επιτροπής καθώς και χωρίς καμία ενημέρωση της κεντρικής ΕΚΑΠ για πρότερο έλεγχο ασυμβίβαστου και ηθικής τάξης.

Για το λόγο αυτό, στις τοποθετήσεις μας ζητήσαμε εξαρχής την άμεση παραίτηση του από γραμματέας δεδομένου ότι τέτοιες συμπεριφορές υπονομεύουν την παράταξη, υπηρετούν ρουσφετολογικές πρακτικές του παρελθόντος και τελικώς απομακρύνουν τον κόσμο που παραμένει ακόμα ή θέλει να επιστρέψει στη παράταξη μετά το αποτυχημένο πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς, ο κ. Δημακόπουλος Χρήστος γατζωμένος  στην καρέκλα του γραμματέα και χωρίς καμία συναίσθηση της ζημιάς που προκαλεί σε όλη την παράταξη δεν αποδέχτηκε την ανήθικη, εκ μέρους του, απόχρωση του ζητήματος και δεν παραιτήθηκε.

Από την μεριά μας, όντας υπόλογοι και έντιμοι στο κόσμο που μας στήριξε με την ψήφο του το καλοκαίρι και μας εξέλεξε στην νομαρχιακή επιτροπή, δεν μπορούμε να δεχτούμε τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές και να σιωπούμε. Ωστόσο, επιλέξαμε να τηρηθεί απόλυτα το καταστατικό του κόμματος και γι αυτό περιμέναμε πρώτιστα τις συνεδριάσεις του οργάνου.

Ζητήσαμε, επιπλέον, την πραγματοποίηση ολομέλειας πόλης ώστε ο γραμματέας να κριθεί για τις πρακτικές του από τα ίδια τα μέλη και τους φίλους του κόμματος. Δυστυχώς, ο γραμματέας τους αγνόησε παντελώς.

Στο δια ταύτα λοιπόν, θεωρούμε ότι, όταν η ανεργία και η φτώχεια ακουμπάει το σύνολο σχεδόν του λάου, όταν οικογένειες ζουν με λιγότερο από 300 ευρώ το μήνα, όταν κόβονται συνεχώς μισθοί και συντάξεις ενώ την ίδια στιγμή αυξάνονται οι τιμές στα βασικά είδη, όταν η δρώσα νεολαία εγκαταλείπει τη χώρα μας και η πιο καλλιεργημένη γενιά μεταναστεύει με ρυθμούς αντίστοιχους της δεκαετίας του 50, τότεσυμπεριφορές που διακρίνονται από έλλειψη ήθους και ύφους από τη μεριά του γραμματέα και όσων τον υποστηρίζουν είναι βαθιά συντηρητικές, δεν εκφράζουν τον χώρο των άξιων και των αξιών και δεν έχουν καμία θέση στο ΠΑΣΟΚ και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Εμείς σε θέματα αρχών και αξιών εκπτώσεις δεν κάνουμε. Από τη στιγμή που ο γραμματέας δεν παραιτείται σε απόλυτη σύμπνοια με τα υπόλοιπα μέλη και τον αναπληρωτή γραμματέα, εμείς θεωρούμε ότι χρωστάμε στο κόσμο που ήρθε και τίμησε και εμάς και την παράταξη με την ψήφο του και με το υστέρημά του και γι αυτό παραιτούμαστε οι τέσσερις αντί του γραμματέα.

Ας τους κρίνει ο κόσμος για την στάση τους.

 

Τα μέλη της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ

Κορομπίλιας Δημήτρης

Σωτηρλής Κωνσταντίνος

Θεοχάρης Βασίλης

Κατέρη Ευτυχία-Μαρία

 

Προηγούμενο άρθρο Πλήρης ανανέωση στο νέο Δ.Σ. της Πανθεσσαλικής Στέγης
Επόμενο άρθρο Θ. Κοντός : Γιατί οδηγείτε τις πολυμελείς οικογένειες στην απελπισία ;