Ιδρυτική Ανοικτή Συνέλευση της Ομάδας Πολιτών για την Καρδίτσα


Την Ιδρυτική της Ανοικτή Συνέλευση, διοργανώνει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στις 10.30π.μ, στο Παυσίλυπο, η Ομάδα Πολιτών για την Καρδίτσα και καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν σ αυτό τον ανοικτό και διαρκή διάλογο για το Δήμο της Καρδίτσας.

Η Ομάδα Πολιτών για την Καρδίτσα, γεννήθηκε ως ανάγκη δράσης, αντίδρασης και ανατροπής της οπτικής θεώρησης για το τι και ποιο Δήμο θέλουμε. Στην ουσία όλοι εμείς που συγκροτήσαμε την Ομάδα Πολιτών, έχουμε ως στόχο τη διαρκή παρέμβαση στα προβλήματα και ζητούμενα του Δήμου Καρδίτσας, ανεξάρτητα από τις εκλογές. Είναι μια Κίνηση Πολιτών όχι ευκαιριακή και αποκλειστικά εκλογική.

Την Κυριακή, θα παρουσιάσουμε το Πλαίσιο Αρχών της Ομάδας Πολιτών και τον κανονισμό λειτουργίας, ενώ παράλληλα θα ανακοινωθεί και το οριστικό όνομα της Κίνησης.

Ποιοι είμαστε

Είμαστε δημότες που αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με τη σημερινή πραγματικότητα, όλοι και όλες που μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για μια υψηλού επιπέδου διαβίωσης πόλη και μια αξιοπρεπή καθημερινή ζωή, που θέλουμε μια ανοιχτή, αλληλέγγυα και δημοκρατική πόλη χωρίς αποκλεισμούς, με ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα, με τα χωριά πόλους έλξης νέων ανθρώπων και με μια αγροτική παραγωγή που θα καλύπτει τις τοπικές μας ανάγκες, αναλαμβάνουμε κοινή πρωτοβουλία για μια νέα, ριζοσπαστική παρέμβαση στο Δήμο της Καρδίτσας.

Είμαστε αυτοί που επιλέξαμε, να ζούμε σ’ αυτόν τον τόπο, που βιώνουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας, την ανεργία, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος,  την δυσπραγία, την έλλειψη υποδομών, την έλλειψη δημοκρατίας και συμμετοχής, και που θέλουμε να δούμε τον τόπο μας… αλλιώς, που αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με τη λογική της κριτικής «εκ του ασφαλούς», της σιωπής, της αδράνειας, της αδιαφορίας και της ατομικότητας.

Είμαστε αυτοί που έχουμε όραμα για ανθρώπινες πόλεις, για την αξιοπρέπεια στην καθημερινή ζωή, που θέλουμε ένα ανοιχτό, αλληλέγγυο και δημοκρατικό Δήμο χωρίς αποκλεισμούς, με κοινωνική αλληλεγγύη, με ισότητα και με σεβασμό στη διαφορετικότητα, που βαθιά πίστη μας είναι πως η ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ, και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για μια ριζοσπαστική αυτοδιοικητική παρέμβαση στα Κοινά, με σκοπό τη συνδιαμόρφωση ανθρώπινων όρων ζωής στον τόπο μας.

Τι θέλουμε

Θέλουμε να υπερασπιστούμε το ανθρώπινο πρόσωπο του ΔΗΜΟΥ μας, να εδραιώσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη, να διεκδικήσουμε τη συμμετοχή των πολιτών, ανδρών και γυναικών, στους θεσμούς αυτοδιοίκησης, στη λήψη των αποφάσεων για τα θέματα που μας αφορούν και στον έλεγχο της δημοτικής πολιτικής, να δώσουμε ουσία και περιεχόμενο (αυτοδιοίκητο) στις κοινότητες.

Πιστεύουμε

  • Στη δύναμη της τοπικής κοινωνίας ,της κοινότητας ,και  της συνοικίας.
  • Στη συμμετοχή των πολιτών στο σχεδιασμό , στη λήψη των αποφάσεων και στην υλοποίησή τους.
  • Λειτουργούμε  αμεσοδημοκρατικά και με ανοιχτές συνελεύσεις.
  • Θέλουμε λύσεις στα τοπικά  όχι με τοπικίστικη  λογική
  • Προσδιοριζόμαστε πολιτικά  με βάση τα κοινωνικά προβλήματα έξω από κομματικούς σχεδιασμούς και μικροκομματικά οφέλη.
  • Οραματιζόμαστε μια τοπική αυτοδιοίκηση  που να υπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών και ιδιαίτερα των πιο αδύναμων , είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με  λογικές  διαχείρισης , με όσους ”μαυρίζουν” την ζωή μας, με όσους είναι υποταγμένοι σε  αντιδημοκρατικές λογικές και τακτικές.

Για όλα αυτά και πλήθος άλλα, καλούμε κάθε πολίτη, εργαζόμενη-ο, αυτοαπασχολούμενη-ο, άνεργη-ο, σπουδάστρια-ή να συμπορευτούν στην απόπειρά μας, να συνδιαμορφώσουμε τις σκέψεις σε προτάσεις .

Δεν υποτιμάμε την εμπειρία κανενός από προηγούμενες απόπειρες και δυσκολίες.

Ξεκινάμε από την αρχή.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΛΑΜΗ ΑΠΛΩΜΕΝΗ ΠΟΥ ΕΠΑΙΤΕΙ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΥΨΩΜΕΝΗ ΓΡΟΘΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ

ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Για την Ομάδα Πολιτών

η Επιτροπή Επικοινωνίας και Δημοσιότητας

Φρόσω Παύλου,

Αριστοτέλης Τσόγκας

Γιάννης Καλταπανίδης

Προηγούμενο άρθρο Το ΤΕΙ Δασοπονίας ανασυντάσσει τις δυνάμεις του για ένα νέο ξεκίνημα
Επόμενο άρθρο Επίσημη πρώτη χθες για τις εκπτώσεις και αύριο για τις Κυριακές - Οι καταναλωτές θα αποφασίσουν...