Ιδρύθηκε ΤΟΕΒ στην Κρανιά


Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός συνοδευόμενος από το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Τζιβέλη, τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Κρανιάς και Μαγουλίτσας κ.κ. Κοτρώτσιο και Σπανό και τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Αγναντερού κ. Χριστοφόρου συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκο και συζήτησαν θέματα που αφορούν το Δήμο Μουζακίου

ΤΟΕΒ στην Κρανιά

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός και ο πρόεδρος της Κρανιάς κ. Κοτρώτσιος ενημερώθηκαν από τον κ. Τσιάκο πως ο ΤΟΕΒ Κρανιάς είναι πλέον πραγματικότητα καθώς δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η ίδρυσή του και πλέον μπορούν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής Διοικητικού Συμβουλίου και έκδοσης ΑΦΜ ώστε από τη νέα χρονιά να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την αρμοδιότητα της άρδευσης στο χωριό.

Εδώ να θυμίσουμε πως είναι ο 2ος ΤΟΕΒ που ιδρύεται στο Δήμο Μουζακίου και συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα Παμίσου μετά τον ΤΟΕΒ Αγναντερού που άνοιξε το δρόμο.

Παράλληλα ο προϊστάμενος του τμήματος περιβάλλοντος κ. Σακελαρίου ενημέρωσε τον κ. Κωτσό πως στην τελική ευθεία βρίσκονται και οι φάκελοι των ΤΟΕΒ Μαγούλας, Ριζοβουνίου και Φαναρίου.

Παράλληλα ο κ. Τσιάκος ενημέρωσε πως η Περιφερειακή ενότητα θα χαλικοστρώσει 1 χλμ αγροτικών δρόμων

Μαγουλίτσα

Από το Δήμαρχο Μουζακίου κ. Κωτσό τέθηκε στον κ. Τσιάκο το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στην Τ.Κ. της Μαγουλίτσας από τη διάνοιξη των στραγγιστικών καναλιών στον αναδασμό Καππα Χάρματος καθώς τα νερά θα καταλήγουν σε αποδέκτη που χρήζει διάνοιξης προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα που έχουν σημειωθεί κατά κόρον στο παρελθόν. Ο Αντιπεφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα διανοιχτεί ο αποδέκτης σε μήκος 200 μέτρων ενώ θα γίνει και διάνοιξη του κεντρικού ρέματος του χωριού μέχρι την εκκλησία.

Αγναντερό

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Αγαντερού κ. Χριστοφόρου αφού τόνισε πως σε συνεργασία με το Δήμο Μουζακίου καθαρίστηκαν και διαμορφώθηκαν πολλά χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας ζήτησε βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση και από τον κ. Τσιάκο ο οποίος τον ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια θα χαλικοστρώσει 1 χλμ αγροτικής οδοποιίας στο Αγνανερό. Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Χριστοφόρου ότι στο αγρόκτημα του Αγναντερού τοποθετήθηκαν 2 inverter και σύντομα θα δοθούν και οι αγωγοί άρδευσης προκειμένου να τοποθετηθούν υπόγεια ώστε να μην υπάρχουν απώλειες νερού κατά το πότισμα. Η τοποθέτηση των υπόγειων αγωγών θα γίνει με τη βοήθεια των μηχανημάτων του Δήμου.

Κλειστό Μουζακίου

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός επανέφερε στον κ. Τσιάκο και το ζήτημα του Κλειστού Γυμναστηρίου Μουζακίου που παραμένει ημιτελές. Ο Αντιπεριφερειάρχης τον ενημέρωσε πως έχει εξασφαλίσει 30.000 ΕΥΡΩ προκειμένου να αντικατασταθεί η προβληματική στέγη, ώστε στη συνέχεια να ολοκληρωθεί και εσωτερικά το γυμναστήριο και να αποδοθεί σε χρήση στους πολίτες, Παράλληλα ενημέρωσε πως εντός των ημερών υπογράφεται η σύμβαση για την αντικατάσταση της στέγης του Λυκείου Μουζακίου

Προηγούμενο άρθρο Η ΕΛ.ΑΣ γιορτάζει τον προστάτη της Αγ. Αρτέμιο
Επόμενο άρθρο Στο Υπ. Υγείας η Ασημίνα για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Καρδίτσας