Στο Υπ. Υγείας η Ασημίνα για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Καρδίτσας


Με ολόκληρη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον Υπουργό κ. Γεωργιάδη και τους Υφυπουργούς κ.κ. Μακρή και Μπέζα, συζήτησε η Βουλευτής του Νομού μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα τα θέματα που αφορούν την απρόσκοπτη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, σηματοδοτώντας έτσι το πόσο σοβαρή είναι για τους Καρδιτσιώτες πολίτες η ομαλή λειτουργία του.

Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από την ενημέρωση που έγινε στη κ. Σκόνδρα όταν με αφορμή την διαμαρτυρία των εργαζομένων, επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο της Διοίκησης, η Βουλευτής ενημερώθηκε αναλυτικά για τα ζητήματα του προσωπικού, της λειτουργίας και της επάνδρωσης.

Η Ασημίνα Σκόνδρα σε δήλωση της τόνισε, ότι:

«Το Νοσοκομείου της Πόλης μας αποτελεί σημείο αναφοράς για την υγεία των πολιτών και οφείλουμε όχι μόνο να το προστατέψουμε αλλά και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο για την απρόσκοπτη λειτουργία του. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω και να ενημερωθώ από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Σωτηρόπουλο, τον Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας κ. Αθανασίου και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Ευαγγελογιάννη για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το νοσηλευτικό ίδρυμα. Είναι πολύ σημαντικό, ότι το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας πέτυχε πανελλαδικά από τις καλύτερες επιδόσεις τόσο στα οικονομικά στοιχεία του όσο και στις παροχές υγείας προς τους συμπολίτες μας, παρ’ όλες τις δυσκολίες. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι το αποτέλεσμα αυτό επετεύχθη επειδή διοίκηση, ιατροί και εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό, σε εποχές δύσκολες.

Υπάρχουν βεβαίως θέματα που χρειάζονται άμεσες λύσεις και για τον λόγο αυτό συναντήθηκα με ολόκληρη την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Μίλησα με τον Υπουργό κ. Γεωργιάδη και τους Υφυπουργούς κα. Μακρή και κ. Μπέζα, και τους ανέφερα μεταξύ άλλων την μείωση των διαθέσιμων πόρων του Νοσοκομείου, την έλλειψη Ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων όπως Παιδιάτρου, Μαιευτικής-Γυναικολογίας, Αναισθησιολογίας, Ψυχιατρικής και   Νεφρολογίας. Τόνισα επίσης την ανάγκη άμεσης παρουσίας νεφρολόγου.

Εξήγησα ότι αποτελεί προτεραιότητα όλων μας, να δρομολογηθεί η στελέχωση κλινικών και τμημάτων του Νοσοκομείου που χρήζουν ενίσχυσης. Επίσης έκανα αναφορά στην έλλειψη αγροτικών ιατρών στο Νομό μας, ζήτημα εξίσου μεγάλης σημασίας για τις αγροτικές, ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές. Ο Υπουργός παρουσία μου επιλήφθηκε του θέματος και με διαβεβαίωσε, ότι εντός των επομένων ημερών θα έχει δοθεί λύση στα ζητήματα και ότι ικανός αριθμός επικουρικών ιατρών θα τοποθετηθούν στο Νοσοκομείο μας. Μου ζήτησε επίσης να μεταφέρω τα συγχαρητήρια του στους Ιατρούς, στους Εργαζομένους και στη Διοίκηση για τα εξαιρετικά αποτελέσματα που πέτυχαν στην αξιολόγηση των Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.»

 

Προηγούμενο άρθρο Ιδρύθηκε ΤΟΕΒ στην Κρανιά
Επόμενο άρθρο Ικανοποίηση για τη μεταβατικότητα, αλλά συνέχεια της πάλης για παραμονή της Δασοπονίας στην Καρδίτσα