Κάλεσμα ΛΑΕ για μαζική συμμετοχή στο αγροτικό συλλαλητήριο


Σε χθεσινή σύσκεψη τού Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της Λαϊκής Ενότητας  Καρδίτσας αποφασίσθηκε η δυναμική συμμετοχή μας στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης.

Καλούμε όλους του αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού μας σε καθολική συμμετοχή, καλούμε επίσης σε συμπαράσταση τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους επαγγελματίες, τους μαθητές και φοιτητές. Να κατακλύσουμε το κέντρο της πόλης, στέλνοντας ένα ηχηρό και ισχυρό μήνυμα στα υποτακτικά πολιτικά κέντρα εξουσίας:

  • Στην κυβέρνηση, που εφαρμόζει το τρίτο ανθρωποκτόνο μνημόνιο, που καταστρέφει ολοσχερώς την πρωτογενή παραγωγή και κατακρεουργεί τη μικρή και μεσαία αγροτιά.
  • Στα κόμματα που συμμετείχαν στις προηγούμενες μνημονικές κυβερνήσεις, που σχεδίασαν και δρομολόγησαν την παραγωγική αποσύνθεση και την καταστροφή.

Τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματα των Αγροτών παραμένουν ανεκπλήρωτα, καθώς όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις απλώς κοροϊδεύουν και εμπαίζουν τον αγροτικό κόσμο.

Συνεχίζουμε τους αγώνες και διεκδικούμε:

  • Την άμεση καταβολή σε αγρότες και κτηνοτρόφους όλων των ποσών που αφορούν ενισχύσεις και επιστροφές φόρων.
  • Την άμεση ρύθμιση των «κόκκινων» αγροτικών και κτηνοτροφικών δανείων.
  • Τη δραστική μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, στην ενέργεια και στα εφόδια καθώς και την στοχευόμενη επιδότηση των ζωοτροφών.
  • Τη σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και ρήτρα ενισχύσεων για την απασχόληση ανέργων.
  • Κάρτα πίστωσης εφοδίων στους αγρότες και κτηνοτρόφους.
  • Την κατάργηση του δημοτικού τέλους Λαϊκών αγορών για τους μικρούς παραγωγούς με ελεύθερη πρόσβαση και σε άλλα σημεία πώλησης.
  • Την κατάργηση του ληστρικού ενεργειακού τέλους ΑΠΕ για όλα τα νοικοκυριά της χώρας με εισόδημα κάτω των 12.000 Ευρώ.
  • Την κατάργηση του παράλογου τεκμαρτού και θέσπιση του αφορολόγητου στα 12.000 Ευρώ για όλους του πολίτες της χώρας.
  • Τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για την παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς αγροτο-διατροφικού τομέα της οικονομίας.

Τέλος, όπως οφείλουμε, καταγγέλλουμε την υποκριτική στάση των βουλευτών Καρδίτσας, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που ψήφισαν και συνυπέγραψαν το τρίτο μνημόνιο και τις αγροτοκτόνες διατάξεις, που κατά εντολή της τρόικα ενταφιάζουν την πρωτογενή παραγωγή.

Τους υπενθυμίζουμε ότι ψηφίστηκαν από τους πολίτες της Καρδίτσας.

Τους ενημερώνουμε ότι ο υποκριτικός και υποτακτικός τους ρόλος αποκαλύφθηκε και καλούμε την κοινωνία της Καρδίτσας να τους ανακηρύξει ανεπιθύμητους, όπως τους αρμόζει και όπως οφείλει να πράττει κάθε κοινωνία πολιτών κατά του πολιτικού τυχοδιωκτισμού.

Τέλος, αναγνωρίζουμε ότι εντός μνημονίων και εντός Ευρωζώνης δεν θα υπάρξει δικαίωση, γι’ αυτό ο αγώνας των αγροτών είναι κοινωνικός και πολιτικός και συνεχίζεται ενάντια στην οικονομική κατοχή της χώρας.

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΛΑΕ Καρδίτσας     

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας:Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες
Επόμενο άρθρο 20 τελειόφοιτοι φοιτητές επισκέφθηκαν το πάρκο Παυσιλύπου