Ειδήσεις

Κάλεσμα – παρέμβαση για τις εκλογές στην Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων


Εμείς οι υποψήφιοι-όπως και άλλοι αντιπρόσωποι των πρωτοβάθμιων πολιτιστικών συλλόγων-  που συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή των οργάνων της ΕΠΣ Καρδίτσας, διεκδικώντας την ψήφο των αντιπροσώπων,  βιώνουμε τις συνέπειες της κρατικής υποχρηματοδότησης και τον οικονομικό στραγγαλισμό των συλλόγων μας εξ αιτίας των ακολουθούμενων κυβερνητικών πολιτικών. Πολιτικές που εκ των πραγμάτων οδηγούν ουσιαστικά στην παύση λειτουργίας των συλλόγων, στην πλήρη αδρανοποίηση και εν τέλει στον ευνουχισμό του πολιτιστικού κινήματος της περιοχής μας.

Είναι προφανές πως το μεράκι και η ανιδιοτελής προσφορά μελών των διοικήσεων των συλλόγων, όσο προωθητικά και αν λειτουργούν, δεν επαρκούν από μόνα τους στην ικανοποίηση των καταστατικών στόχων των πρωτοβάθμιων συλλόγων αλλά και στην επιτυχία των διοργανώσεων του δευτεροβάθμιου οργάνου(Καραϊσκάκεια, Φεστιβάλ Θεάτρου κλπ)

Εκτιμούμε πως αυτοί οι στόχοι μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο με τη συντονισμένη και μαχητική διεκδίκηση πόρων από την κεντρική και τοπική διοίκηση. Το ΔΣ της ΕΠΣΚ μπορεί να  συμβάλει σε μια τέτοια κατεύθυνση οργανώνοντας και συντονίζοντας τις διεκδικήσεις των πρωτοβάθμιων Συλλόγων προκειμένου  να ενισχυθεί η καλλιέργεια των αναγκαίων πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων που θα βοηθήσουν το λαό της περιοχής μας να ανέβει σε ανώτερες, εξανθρωπισμένες μορφές κοινωνικής ζωής.

Μόνον σε αντιπαράθεση με τις αιτίες που δημιουργούν την παρακμή και την υποκουλτούρα θα αποτελέσουν έκφραση  οι απόψεις που κατά κόρον ακούγονται για διάσωση της παράδοσης και των πολιτιστικών αξιών.

Εμείς πιστεύουμε πως ο αληθινός σκοπός του πολιτισμού είναι η διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων του λαού. Θεωρούμε πως για να διασωθεί ο πολιτισμός πρώτα πρέπει να διασωθούν οι άνθρωποι που τον δημιουργούν και τον απολαμβάνουν. Γι’ αυτό, κύριο μέλημα μας είναι η καταπολέμηση των αιτιών που οδηγούν στην εξαθλίωση, υλική και πνευματική. Παράλληλα, στόχος μας –και στόχος της ΕΠΣΚ- πρέπει να είναι η διεύρυνση των κρατικων υποδομών καλλιτεχνικής έκφρασης και ερασιτεχνικής δημιουργίας στην Καρδίτσα και στην ευρύτερη περιοχή αλλά και η αντιπαράθεση με πολιτικές  της κεντρικής εξουσίας, της περιφέρειας και των δήμων που έχουν σαν αποτέλεσμα την μετατροπή του πολιτιστικού αγαθού σε εμπόρευμα  και το κλείσιμο ή συρρίκνωση των πολιτιστικών δομών(πχ Εργαστήρια τέχνης)

Διεκδικούμε:

– Επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την ικανοποίηση των καταστατικών σκοπών της ΕΠΣ για να μην υπάρχει εξάρτηση και κατά συνέπεια παρέμβαση από κάθε είδους χορηγούς. Θέτουμε ως προτεραιότητα την διεκδίκηση  οικονομικών πόρων για τους σκοπούς των πρωτοβάθμιων συλλόγων.

– Κρατικά πολιτιστικά κέντρα σε κάθε συνοικία και χωριό, με δυνατότητα καλλιέργειας κάθε μορφής πολιτιστικής έκφρασης (με βιβλιοθήκες, θεατρικές σκηνές, αίθουσες προβολών, συναυλιών, εκθέσεων κ.ά,) με κρατική στήριξη όλων των καταξιωμένων καλλιτεχνικών σχημάτων και των νέων πειραματικών προσπαθειών.

            Οι υποψήφιοι για το ΔΣ

  1. Αγραφιώτης Βασίλειος
  2. Αραμπατζής Λάμπρος
  3. Κοζιού Σόνια
  4. Παπαλέξης Κώστας
  5. Ντάης Θωμάς
  6. Στουρνάρα Χρυσούλα
  7. Χριστοδούλου Αλέκος

           

Οι υποψήφιοι για την Εξελεγκτική Επιτροπή

  1. Κατσίκα Ουρανία
  2. Χάρμπας Θωμάς
Προηγούμενο άρθρο Η πρόκληση Ερντογάν-Μεγάλο ατόπημα της κυβέρνησης-Του Ορέστη Ψαχούλα
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη Τομέα Οικονομίας Διοίκησης του 2ου ΕΠΑΛ στα Μετέωρα