Ειδήσεις

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στην πορεία ειρήνης


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε αγαστή συνεργασία με ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ ετοιμάζεται στις 18 Μάη να φέρει στη Βουλή τα νέα μέτρα, που θα αποτελέσουν τη συνέχεια των προηγούμενων που πάρθηκαν από την ίδια και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, και οδηγούν στην παραπέρα εξαθλίωση τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους, τους μικρομεσαίους αγρότες και μικρούς αυτοαπασχολούμενους.

Την ίδια στιγμή για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών μπλεκόμαστε όλο και πιο πολύ στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, ενώ η κυβέρνηση προσφέρει απλόχερες τις «υπηρεσίες» της όχι μόνο εξυπηρετώντας στο έπακρο τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στους ευρύτερους ανταγωνισμούς στην περιοχή αλλά και μπλέκοντας ακόμη περισσότερο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, διευκολύνοντας και ενισχύοντας τις πολεμικές μηχανές και το ξεκλήρισμα λαών.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με τους εργαζόμενους άλλων χωρών.

Όλο το προηγούμενο διάστημα αναδείξαμε μέσα από τις παρεμβάσεις μας το ζήτημα του πολέμου. Μας ζητάνε να ματώνουμε για τα κέρδη τους σε καιρό ειρήνης. Δεν πρόκειται να γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο.

Καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, μικρομεσαίους αγρότες και αυτοαπασχολούμενους να πάρουν μέρος στην πορεία ειρήνης που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ την Παρασκευή 12 Μάη και ώρα 7 το απόγευμα και θα ξεκινήσει από το μνημείο στο ανάχωμα πίσω από το γενικό νοσοκομείο.

Συνεχίζουμε δυναμικά με την προετοιμασία της απεργίας στις 17 Μάη και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 πμ στην κεντρική πλατεία.

Προετοιμαζόμαστε για συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 18 Μάη κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή.

Προηγούμενο άρθρο Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού
Επόμενο άρθρο Πλούσια παρουσία του 2ου ΕΠΑΛ στην Έκθεση Σχολικών Δραστηριοτήτων