Ειδήσεις

Κάτι από τη χρονιά που γεννήθηκε κάθε παιδί


Με δύο πολύ ωραία εργαστήρια δημοσιογραφίας, συνεχίστηκε την Τετάρτη, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας,  ο 2ος  κύκλος, της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, που πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας, σε συνεργασία για πρώτη φορά φέτος, αποκλειστικά με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Το θέμα της ημέρας ήταν «Κάτι από τη χρονιά που γεννήθηκε κάθε παιδί».

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά», τα παιδιά έφεραν μαζί τους εκτυπωμένα διάφορα γεγονότα όχι απλά από τη χρονιά που γεννήθηκαν, αλλά ακόμη κι από το μήνα που γεννήθηκαν, ενώ η εθελόντριά μας Κυρία Λίτσα Γκέκα, έφερε και αυτή, ένα σημαντικότατο γεγονός της χρονιάς που γεννήθηκε!!!

Τους δείξαμε πάλι κάποιες τοπικές εφημερίδες (τις αγαπάμε, όπως μας αγαπάνε κι αυτές!!!), έτσι ώστε να δουν πως είναι η δομή μιας εφημερίδας, τι στήλες έχει, πως είναι η θεματολογία της, κλπ. Στη συνέχεια είδαμε το δίτομο «χρονικό της ανθρωπότητας», όπου γράφονται τα σημαντικότερα γεγονότα του κόσμου, από την ύπαρξή του, έως και το 2000.

Έτσι ήμασταν έτοιμοι πλέον να εκδώσουμε τα πρώτα δικά μας φύλλα!!! Τα παιδιά χωρισμένα σε δύο ομάδες έφτιαξαν δύο φυλλάδες «η εφημερίδα των παιδιών» και «τα παλιά χρόνια έγιναν», όπου μέσα έβαλαν γεγονότα κυρίως από το 2006 έως και το 2010, μια και όλα τα παιδιά ήταν γεννημένα αυτό το διάστημα. Μέσα στις φυλλάδες τους, που είχαν ποικιλία γεγονότων (πολιτικά, αθλητικά, πολιτιστικά, διαφημίσεις), προσπάθησαν κι έβαλαν κι αρκετά γεγονότα που αφορούσαν ανθρώπους της περιοχής μας!!! Όταν πια «έκλεισε» επιτέλους το φύλλο τους, ευτυχισμένα φωτογραφήθηκαν με το δημιούργημά τους!!!

Η παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού» γεννήθηκε την πρώτη Απριλίου του 2001. Σήμερα στη βιβλιοθήκη ήρθαν παιδιά που γεννήθηκαν από το 2000 ως το 2012 και έφεραν τις αναμνήσεις και τις πρώτες επιτυχίες στη ζωή τους.

Μια χρονογραμμή (όπως μας την έμαθε η φίλη μας Δάφνη Λιαναντωνάκη στα σεμινάρια του Future Library) που δημιούργησαν οι μικροί εξερευνητές, βοήθησε να αποκτήσουν μια αντίληψη, διαδοχής χρονικών περιόδων από το 2000 έως το 2016 και αναπαράστασης του χρόνου με μορφή εικαστική!!!

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου,  οι δράσεις συνεχίζονται στις παιδικές βιβλιοθήκες συνοικίας «Αγίου Νικολάου» και Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου» με θέμα «Ένα κομμάτι από ένα βιβλίο»!!!

Οι δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών γίνονται 11 – 12:30  το πρωί.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611 και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να εξερευνήσεις τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοθηκών!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο Αντάμωμα των απανταχού Καλυβακιωτών
Επόμενο άρθρο Καθαρότερη από αφίσες η Καρδίτσα