Καθιερώνονται 3 βραβεία Θεοδ. Αντωνίου στη Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας


Για πρώτη φορά φέτος καθιερώνονται τρία (3)  βραβεία προς τιμή του μεγάλου Έλληνα Συνθέτη και Μαέστρου, ακαδημαϊκού, Θόδωρου Αντωνίου, Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και ομότιμο καθηγητή Σύνθεσης του BOSTON University στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών   Καρδίτσας.

Στην πόλη της Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Μουσικής με τη συμμετοχή τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4500) νεαρών εκτελεστών – μουσικών – χορωδών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα ξεκινήσει την Πέμπτη 5 Μαρτίου και θα διαρκέσεις έως το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 και θα γίνει στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του THESSALIKON GRAND HOTEL.

Τα τρία (3) βραβεία “ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ” θα δοθούν στους τρεις (3) καλύτερους Διευθυντές Χορωδίας, που θα συμμετάσχουν με τις χορωδίες τους στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών.

Το 1ο βραβείο θα είναι 1000 €

Το 2ο βραβείο θα είναι 800 €

Το 3ο βραβείο θα είναι 500 €

Τα βραβεία θα τα αποφασίσει η Διεθνής  Κριτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από διακεκριμένους Μαέστρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η 7η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών είναι αφιερωμένη στους κορυφαίους συνθέτες Cipriano de Rore (1515-1565) για τα 500 χρόνια από τη γέννησή του, Antoine Brumel (1460-1515) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του, Alexander Glazunov (1865-1936) για τα 150 χρόνια από την γέννηση του και Jean Sibelius (1865-1957) για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του, των οποίων τα έργα τους καλούνται οι χορωδίες να ερμηνεύσουν.

Νέοι και νέες, μαθητές και μαθήτριες, ενενήντα (90) μουσικών συνόλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν σε έναν γιγάντιο μουσικό θεσμό, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό και τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

Οι σχολικές χορωδίες θα ερμηνεύσουν πολυφωνικές χορωδιακές συνθέσεις του Θόδωρου Αντωνίου και συγκεκριμένα το έργο «ΠΑΡΑΠΟΝΟ» την Πέμπτη 5 Μαρτίου, το «ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ» την Παρασκευή 6 Μαρτίου, το « ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΟ ΡΑΓΓΟΥΔΙ» το Σάββατο 7 Μαρτίου, το «ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΑ» την Κυριακή 8 Μαρτίου, το «ΜΟΝΑΞΙΑ» την Δευτέρα 9 Μαρτίου, το «ΜΑΓΝΗΤΕΣ» την Τρίτη 10 Μαρτίου, το «ΣΤ’ ΑΛΟΓΑ» την Τετάρτη 11 Μαρτίου, το «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΘΟΣ» την Πέμπτη 12 Μαρτίου, το «ΜΟΙΡΟΛΟΙ» την Παρασκευή 13 Μαρτίου και το «ΓΝΕΦΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΣΟΥ» το Σάββατο 14 Μαρτίου.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα. Κάθε βράδυ στο τέλος της συναυλίας θα ερμηνεύεται και μία σύνθεση του Θόδωρου Αντωνίου από όλες τις χορωδίες μαζί.

Τα έργα θα τα διευθύνουν Έλληνες και ξένοι διακεκριμένοι Μαέστροι, μέλη της Διεθνούς Επιτροπής του Φεστιβάλ.

Εκατοντάδες μαθητές δουλεύουν εντατικά, συστηματικά και πειθαρχημένα επί μήνες για να προσφέρουν ένα σπουδαίο μουσικό αποτέλεσμα. Η άριστη συνεργασία διευθυντή, Συλλόγου Διδασκόντων και εξειδικευμένου και δυναμικού Καθηγητή Μουσικής δείχνει ότι μπορεί να γίνουν θαύματα στο σχολείο.     

Οι Διεθνείς Συναντήσεις Σχολικών Χορωδιών αποτελούν μια σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό της Ελλάδος.

Το φεστιβάλ παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.

Προηγούμενο άρθρο "Ανάσα Αξιοπρέπειας" στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Προοδευτικός Δήμαρχος Μουζακίου – Γράφει ο Χρ. Τσιούντσιουρας πρ. Πρόεδρος Τ.Σ. Ανθοχωρίου