Προοδευτικός Δήμαρχος Μουζακίου – Γράφει ο Χρ. Τσιούντσιουρας πρ. Πρόεδρος Τ.Σ. Ανθοχωρίου


Έχω παρακολουθήσει πολλές εκλογικές διαδικασίες και αναμετρήσεις (βουλευτικές, κοινοτικές, δημοτικές, συνδικαλιστικές κλπ). Κατά την προεκλογική περίοδο όλοι παρουσιάζουν τα προγράμματά τους και τα έργα που πρόκειται να δημιουργήσουν σε κάθε τοπικό διαμέρισμα. Πάντως μιλούν για δημιουργία και όχι για καταστροφή αυτών που βρήκαν. Εδώ όμως με τον προοδευτικό Δήμαρχο Μουζακίου και τους προοδευτικούς συμβούλους του συμβαίνει το αντίθετο για το δημοτικό διαμέρισμα Ανθοχωρίου. Πριν από τις συνενώσεις των κοινοτήτων, αυτοί που αγαπούσαν το χωριό τους και το διοικούσαν, το μετέτρεψαν σε ένα πραγματικό στολίδι, επειδή δεν ήθελαν η πλατεία του χωριού να στολίζει το περιβάλλον, συνέδεσαν αυτή με την εκκλησία μας, την Αγ. Παρασκευή. Είναι πολύ σπάνιο να βρει κανείς τέτοιο περιβάλλον. Οι άρχοντες όμως δεν σταμάτησαν εδώ., Έπρεπε να δημιουργήσουν και κατάλληλο χώρο για να μπορούν να παρκάρουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες τα αυτοκίνητά τους. Έτσι δημιούργησαν ένα χώρο εφαπτόμενο της πλατείας, όπου μπορούν να παρκάρουν, βάσει μελέτης μηχανικού, τριάντα οκτώ (38) αυτοκίνητα. Εάν δε προχωρήσει κανείς 50 ακόμη μέτρα πέραν της πλατείας, ο χώρος στάθμευσης συνεχίζεται και σε αυτόν μπορούν να παρκάρουν γύρω στα 100 αυτοκίνητα. Επειδή όμως μερικοί εκ των κατοίκων δεν σεβάστηκαν την πλατεία και αλώνιζαν με τα αυτοκίνητά τους επάνω σε αυτή, το τοπικό συμβούλιο πήρε απόφαση για απαγόρευση της στάθμευσης, απόφαση την οποία υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και ασφαλώς ενέκρινε η Περιφερειακή Διοίκηση. Όλα τα ως άνω πραγματικά περιστατικά έλαβαν χώρα κατά το έτος 2009. Καθόσον λοιπόν ήταν όλα νόμιμα, όφειλε ο προοδευτικός Δήμαρχος να εφαρμόσει την ως άνω απόφαση του Δ.Σ. όπως είναι άλλωστε υποχρεωμένος κάθε δήμαρχος να εφαρμόζει τις αποφάσεις του συμβουλίου.

Εν προκειμένω όμως το παράδοξο δεν είναι ότι απλώς δεν εφάρμοσε τη συγκεκριμένη απόφαση αλλά επιπλέον εγχείρησε έγγραφη απόφαση, έτοιμη και δακτυλογραφημένη, αν και οι αποφάσεις των τοπικών Συμβουλίων είναι πάντοτε χειρόγραφες, στον προοδευτικό πρόεδρο του Τ.Σ. και διέταξε αυτόν να φέρει την απόφαση πίσω υπογεγραμμένη από τα μέλη του συμβουλίου, δίχως να συγκαλέσει κανονικά συμβούλιο προσκαλώντας όλα τα μέλη αυτού νομίμως, όπως όφειλε. Όλα δε τούτα συνέβησαν προφανώς χάριν προσωπικών προεκλογικών οφελών και χάριν εξυπηρέτησης φίλων του ιδίου με στόχο τη συγκέντρωση ψήφων.

Καταργήσατε το υπάρχον δημοτικό πάρκινγκ και κάνατε την πλατεία ρημαδιό κ. προοδευτικέ Δήμαρχε. Ας μετατρέψετε λοιπόν και το πάρκινγκ σε ταβέρνα για να τρώτε όποτε θέλετε. Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και σε εσάς που κάνατε την εισήγηση αλλά και στα μέλη που ψήφισαν την πρότασή σας για το πάρκινγκ της πλατείας. Και ερωτώ ατομικά τους συμβούλους της Πορτής, Καλλιώρα Θωμά, των Πευκοφύτων Κουτσογιάννη Ιωάννη, της Μαγουλίτσας Μπαλατσό Θωμά, του Χάρματος Φροξυλιά Βάϊο αλλά και όλους τους άλλους, αν στα χωριά τους οι πλατείες είναι πάρκινγκ! Όλοι εσείς όμως δεν τολμήσατε να φέρετε αντίρρηση στον κ. Προοδευτικό, όλα δε τούτα προκειμένου να πάρετε κάποια θέση στο Δ.Σ. Όλα για την καρέκλα!!!

Σας ερωτώ λοιπόν κ. προοδευτικέ, που θα παίξουν τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου του χωριού; Μήπως συμπράξατε με τον Πρόεδρος της Κρυοπηγής και συμφωνήσατε να τα στέλνετε να παίξουν εκεί στη δική τους πλατεία; Μπράβο σας!!!

Επειδή λοιπόν φαίνεται ότι κατέχετε προοδευτικές ιδέες, παρακαλώ και παροτρύνω τους δημάρχους του Νομού μας –τουλάχιστον- να σας συμβουλευτούν σχετικά με το πώς μπορούν να μετατρέψουν τις πλατείες της δικαιοδοσίας τους σε χώρους πάρκινγκ. Ευχής έργο θα ήταν δε, για την Ελλάδα να προωθήσουμε στην Ευρώπη τις ιδέες σας, ώστε να γίνει πανευρωπαϊκή αυτή η νέα και προοδευτική προσέγγιση των πλατειών. Εάν ακόμη έχετε μούτρα και λίγη ευαισθησία, ελάτε το καλοκαίρι για μια μόνο βραδιά στο χωριό μας για να δείτε τι γίνεται στην πλατεία του χωριού με τις μανάδες των παιδιών να προσπαθούν να προστατέψουν τα παιδιά τους από τα αυτοκίνητα και τους ηλικιωμένους να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν χωρίς κίνδυνο. Εσείς όμως μας αποφεύγετε, διότι την προηγούμενη τετραετία ο πρόεδρος προερχόταν από τον αντίπαλο συνδυασμό της κ. Βλαχογιάννη. Γι’αυτό μάλιστα ολόκληρη την τετραετία δεν βάλατε ούτε μία πέτρα πάνω σε άλλη, αλλά περικόψατε μάλιστα και οικονομικούς πόρους που δικαιούνταν το χωριό χορηγώντας αυτούς πιθανώς σε άλλα χωριά. Μπράβο σας!!!

Τώρα πια όμως που εκλέχθηκε στο Ανθοχώρι ένας επίσης προοδευτικός πρόεδρος του συνδυασμού σας κάνατε πολύ νωρίς κάποια έργα, όχι προς εξυπηρέτηση των κατοίκων βέβαια αλλά προς «εξόφληση προεκλογικών γραμματίων». Κατασκευάσατε δύο τοιχία από μπετό, το ένα για να στηρίζεται το χωράφι του προέδρου και το άλλο για να ανοιχτεί δρόμος μέσα στη δημοτική έκταση,. Ώστε να προσεγγίζει το χωράφι δικός σας άνθρωπος. Αλήθεια, πως επιτρέψατε να γίνει εκσκαφή μέσα στη δημοτική έκταση; Ξοδέψατε κάποιες χιλιάδες ευρώ για «εξόφληση γραμματίων». Ποιος μηχανικός έκανε τις μελέτες; Ή μήπως παρακάμψατε τους μηχανικούς και κάνατε το έργο χωρίς μελέτη; Διότι δε νομίζω να υπάρχει μηχανικός που να αναφέρει οφέλη για το σύνολο των κατοίκων του χωριού μας και τα τοιχία. Θα πρέπει μετά από όλα αυτά να προβείτε στην αποκατάσταση του διανοιχθέντος δρόμου μέσα στη δημοτική έκταση και σε αφαίρεση των φραχτών, διότι θα λογοδοτήσετε για αυτό το έργο. Περιμένω να δω την εξέλιξη των πραγμάτων και θα ενεργήσω ανάλογα. Εκτός βέβαια αν έχετε τα πατήματα του Καντάφι, με άλλα λόγια της λύσης «αποφασίζω και διατάσσω» και από φόβο κανείς δεν πολεμά εναντίον σα ςκαι δε σας φέρνει αντιρρήσεις.

Μπράβο σας κ. Προοδευτικέ Δήμαρχε και εις ανώτερα!

 

Με τιμή

Χρήστος Τσιούντζιουρας

 

Προηγούμενο άρθρο Καθιερώνονται 3 βραβεία Θεοδ. Αντωνίου στη Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες υπέρ πατρίδος