Καινούρια γεφυροπλάστιγγα στο Μουζάκι


Στην κατασκευή νέας γεφυροπλάστιγγας προχωρά ο Δήμος Μουζακίου, προκειμένου να αντικαταστήσει την ήδη υπάρχουσα η οποία είναι πεπαλαιωμένη και κυρίως για να τη μεταφέρει σε νέα τοποθεσία, διότι η παλαιά δημιουργεί κυκλοφοριακό πρόβλημα με τη θέση που έχει σήμερα.

Η παλαιά γεφυροπλάστιγγα είναι κατασκευασμένη στο κόμβο της παλαιάς γέφυρας του Παμίσου στην είσοδο της πόλης του Μουζακίου και όπως είναι φυσικό με τη μεγάλη αύξηση της κυκλοφορίας, λόγω των πάρα πολλών αυτοκινήτων, δημιουργεί τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα σ’ ένα κύριο οδικό κόμβο της πόλης, που αποτελεί μία από τις εισόδους της και κυρίως το Σάββατο οπότε και λαμβάνει χώρα η εβδομαδιαία λαϊκή αγορά.

Ήδη οι εργασίες προετοιμασίας του χώρου που θα υποδεχθεί τη νέα γεφυροπλάστιγγα, η οποία σημειωτέον θα είναι ηλεκτρονική και με δυνατότητα να δέχεται ακόμη και τα μεγαλύτερα οχήματα, βρίσκονται σε εξέλιξη και σύντομα αναμένεται ότι θα είναι έτοιμος ο χώρος να τοποθετηθεί.

«Πρόκειται για ένα μικρό σε προϋπολογισμό έργο, αλλά με τεράστια σημασία για την περιοχή μας, καθώς θα αντικατασταθεί η παλαιά και προβληματική γεφυροπλάστιγγα με νέου τύπου ηλεκτρονική, αλλά το κυριότερο είναι ότι θα μεταφερθεί σε νέα θέση και εκλείψουν τα κυκλοφοριακά προβλήματα που υφίστανται μέχρι τώρα. Ως δημοτική αρχή προχωρούμε σ’ αυτή την πρωτοβουλία πιστεύοντας ότι θα διευκολύνουμε και τις μεταφορές στην περιοχή μας και κυρίως ότι θα λύσουμε ένα σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα για την πόλη μας» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Μουζακίου κ. Καλιώρας.

Προηγούμενο άρθρο Γιορτάστηκε η μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας
Επόμενο άρθρο Ορκίστηκαν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί