Ορκίστηκαν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί


Ο κ. Βερίλλης ζήτησε από τους νέους υπαλλήλους του Δήμου να ασκήσουν τα καθήκοντά τους με εργατικότητα και μετριοπάθεια προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

          Τους οκτώ νέους και νέες Δημοτικούς Αστυνομικούς που θα ενισχύσουν το δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου όρκισε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης, ο οποίος τους καλωσόρισε και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα καθήκοντά τους που αναλαμβάνουν.

Ο κ. Βερίλλης κάλεσε τους νέους  Δημοτικούς Αστυνομικούς -οι περισσότεροι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ- να αξιοποιήσουν την επιστημονική τους γνώση και τη θεωρητική τους εκπαίδευση σε συνδυασμό με την πολύ σημαντική εμπειρία των παλαιότερων συναδέλφων τους στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Επισήμανε επίσης ότι ο ρόλος τους είναι πολύπλευρος και ουσιαστικός σε όλους τους τομείς, γιατί αφορά την εικόνα της πόλης.

«Η σημερινή μέρα είναι σημαντική για το Δήμο και για εσάς. Ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας δεν περιορίζεται στην βεβαίωση παραβάσεων και την επιβολή προστίμων, αλλά καλείται να εμπεδώσει στους δημότες και τους επισκέπτες μας το πνεύμα ότι δεν πρέπει να κάνουν παραβάσεις, οι οποίες στην ουσία επιβαρύνουν το κοινωνικό σύνολο. Οι πολίτες, όταν εφαρμόζονται οι νόμοι, νοιώθουν ασφάλεια. Αν μεταδώσετε αυτό το πνεύμα, θα είστε επιτυχημένοι και η επιτυχία σας θα είναι προς όφελος των δημοτών και της δημοτικής αρχής, η οποία θα είναι δίπλα σας σε κάθε υπηρεσιακό θέμα, αλλά και σε όποιο πρόβλημά σας. Το έργο σας είναι πολύπλευρα χρήσιμο για το Δήμο και αυτό θα φανεί και το επόμενο διάστημα, καθώς θα κληθείτε να συνδράμετε στην εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης, στον έλεγχο της κυκλοφορίας, στην αντιμετώπιση αυθαίρετων καταλήψεων κοινόχρηστων χώρων και σε άλλα θέματα της αρμοδιότητάς σας. Σας εύχομαι επιτυχία στα καθήκοντά σας, την οποία θα έχετε με εργατικότητα και μετριοπάθεια. Εμείς προσδοκούμε πολλά από εσάς, όπως και οι πολίτες και πιστεύω ότι θα μας δικαιώσετε. » τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, ο οποίος ζήτησε από τους Δημοτικούς Αστυνόμους να επιδιώξουν να έχουν άριστες σχέσεις μεταξύ τους, να απευθύνονται ιεραρχικά για τα θέματα που τους απασχολούν και να φροντίζουν να είναι ευπρεπείς και ευγενείς στην καθημερινή επαφή τους με τους πολίτες, αλλά και εκτός υπηρεσίας, γιατί η συμπεριφορά του ενός απηχεί στο σύνολο και τη γενικότερη εικόνα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι το θεωρητικό σκέλος της εκπαίδευσης των Δημοτικών Αστυνομικούς άρχισε στις 21 Φεβρουαρίου του 2008, στη Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας της Κόνιτσας, όπου παρέμειναν για 4 μήνες και  συνεχίστηκε στις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, ενώ ακολούθησε πρακτική εξάσκηση και στις υπηρεσίες του Δήμου. Η αποφοίτησή τους από τη Σχολή  έγινε στις 23 Αυγούστου στην Κόνιτσα και έπειτα από την ορκωμοσία τους και από τον Δήμαρχο  αναλαμβάνουν καθήκοντα.

Με την προσθήκη των νέων Δημοτικών Αστυνομικών, και την προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης της υπηρεσίας ο Δήμος δρομολόγησε ήδη τη μετεγκατάστασή της από το χώρο του παλαιού Δημαρχείου σε γραφείο στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς.

Προηγούμενο άρθρο Καινούρια γεφυροπλάστιγγα στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο Ερώτηση Ρόβλια για τους αμπελοκαλλιεργητές Δαφνοσπηλιάς