Και η Δυτική Θεσσαλία μέσα στο «παιχνίδι»


Ικανοποίηση για τη συμμετοχή της Δυτ. Θεσσαλίας στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Κοινή συνέντευξη τύπου των Νομαρχών Τρικάλων και Καρδίτσας.

Νέα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων οι κ.κ. Αλεξάκος και Βλαχογιάννης.

Μέρος αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 θα πραγματοποιηθούν στη Δυτική Θεσσαλία. Την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη εκφράζουν οι Νομάρχες Καρδίτσας και Τρικάλων.

Αυτό προκύπτει μετά την συνάντηση που είχαν οι κ.κ. Αλεξάκος  και Βλαχογιάννης στο Βόλο με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Λιάπη, τον υφυπουργό κ. Ιωαννίδη και τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων κ. Ερωτόκριτο Νεόφυτο.

Ειδικότερα σε κοινή συνέντευξη τύπου οι Νομάρχες Τρικάλων και Καρδίτσας που παραχώρησαν στο νομαρχιακό κατάστημα Τρικάλων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή η οποία δικαιώνει την όλη προσπάθεια που ξεκίνησαν προ πολλού.

O Νομάρχης Καρδίτσας κ. Αλεξάκος υπογράμμισε: «Ήταν κοινή μας πεποίθηση ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες είναι μια αφορμή να αναπτυχθεί ταχύτερα η Θεσσαλία, να κατασκευαστούν οι αθλητικές και οι υπόλοιπες υποδομές και να εμπεδωθεί η Πανθεσσαλική συνείδηση.

Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχουμε στον Πανθεσσαλικό χαρακτήρα των Μεσογειακών Αγώνων με αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Επιμείναμε πάρα πολύ παρά το ότι κάποιοι θεωρούσαν χαμένη τη μάχη.

Συμπαραστάτες είχαμε όλους τους πολιτικούς της Δυτικής Θεσσαλίας και ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Βουλής κ. Δ. Σιούφα η συμβολή του οποίου ήταν αποφασιστικής σημασίας.

Σημαντική επίσης ήταν η βοήθεια της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα του Δημάρχου Καρδίτσας Δομ. Βερίλη.

Ευχαριστούμε  δημόσια όσους βοήθησαν στην επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος και θεωρούμε ότι θα υπάρξει μελλοντικά πολύ καλή συνεργασία για την κατασκευή των υποδομών και την επιτυχή διοργάνωση των αγώνων.

Μετά την δέσμευση Λιάπη-Ιωαννίδη θα υπάρξουν προοπτικές ανάπτυξης της Δυτικής Θεσσαλίας αλλά ταυτόχρονα και οι Μεσογειακοί θα μπορέσουν να είναι επιτυχείς αφού ολόκληρος ο λαός της Θεσσαλίας θα τους αγκαλιάσει και θα δώσει δυναμικό παρών».

Ο κ. Βλαχογιάννης αναφερόμενος στο θέμα σημείωσε πως «με τον κ. Αλεξάκο από την αρχή ξεκινήσαμε μια προσπάθεια για να ωφεληθεί η Δυτική Θεσσαλία από τους Μεσογειακούς Αγώνες.

Στην αρχή ήμασταν μόνοι μας και απευθυνθήκαμε σε όλους τους παράγοντες για βοήθεια.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Βουλής κ. Σιούφα για την στήριξη του δίκαιου αιτήματός μας και τις καίριες παρεμβάσεις του προς υπουργούς και μέλη επιτροπών.

Στη συνάντηση-συζήτηση που είχαμε με τον κ. Λιάπη σήμερα στο Βόλο μας διαβεβαίωσε ότι η Δυτική Θεσσαλία θα είναι δικαιούχος πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων οπότε απομένει στην οργανωτική επιτροπή να διευκρινίσει ποιες θα είναι αυτές.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη για την Θεσσαλία η οποία θα συμμετέχει ενεργά στους Μεσογειακούς Αγώνες και τα ωφελήματα θα διαχυθούν και στη Δυτική Θεσσαλία.

Προϋπόθεση απαραίτητη να υπάρχουν και οι υποδομές όπως δίκτυο οδικό, ασφάλεια κλπ, κάτι που υφίσταται και αυτό που εμείς πιστεύουμε  είναι ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά από όλους μας για την επιτυχία.

Το δόγμα που λέει ότι καμία μάχη δεν είναι χαμένη εγώ και ο κ. Αλεξάκος το πιστέψαμε και τελικά πετύχαμε το σκοπό μας».

Καταλήγοντας εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι θα αποδειχθούμε ικανοί για την επιτυχία των αγώνων αλλά και τον τομέα του πολιτισμού όπου θα έχουμε σημαντικό ρόλο, ανακοίνωσαν ότι οι ίδιοι συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή και στις 31 Ιουλίου θα γίνει συνάντηση Νομαρχών στο Βόλο για συζήτηση περαιτέρω τρόπων αξιοποίησης των Μεσογειακών Αγώνων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση με το ότι ο φάκελος έχει υποβληθεί και ως εκ τούτου τι απομένει για τη Δυτική Θεσσαλία, είπαν κατόπιν αυτής τη εξέλιξης θα υποβληθεί συμπληρωματικός φάκελος από την επιτροπή για τους αγώνες που θα γίνουν σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Προηγούμενο άρθρο Ορκωμοσία αποφοίτων του τμήματος Κτηνιατρικής του Π.Θ.
Επόμενο άρθρο Νεκρός 65χρονος μετά από μετωπική με τουριστικό λεωφορείο