Καμία παράταση στην ενοποίηση Ταμείων


Από 1η Οκτωβρίου θα δοθεί τέλος στο σπάταλο σύστημα Κοινωνικών Ασφαλίσεων επέμεινε η υπουργός Απασχόλησης Φ.Πετραλιά, απορρίπτοντας το αίτημα των Συνδικάτων για δίμηνο «πάγωμα» της ενοποίησης. Για τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των Ταμείων προειδοποιούν τα Συνδικάτα και εξαγγέλλουν έντονες κινητοποιήσεις ανάλογες με αυτές του 2001.

Όπως τόνισε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά μετά την συνάντηση με τους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και εκπροσώπους των συνεργαζόμενων επιστημονικών φορέων «τέλος στο σπάταλο και αντιπαραγωγικό σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης. Από μεθαύριο Τετάρτη 1η Οκτωβρίου, τα 133 Ταμεία γίνονται 13. Έχουμε λάβει τα μέτρα μας, με όλες εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να εξυπηρετηθούν απόλυτα και οι ασφαλισμένοι και ως προς τις συντάξεις και ως προς τις παροχές. Ο στόχος μας ολοκληρώνεται την 1η Οκτωβρίου».

Η κυρία Πετραλιά έκανε λόγο για ολοκλήρωση της πολιτικής της κυβέρνησης με στόχο «την ασφάλεια, την καλύτερη εξυπηρέτηση και τη διασφάλιση των σημερινών ασφαλισμένων και των επόμενων γενεών των ασφαλισμένων».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος προειδοποίησε ότι απ’ την Τετάρτη θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των ταμείων και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και δήλωσε ότι τα συνδικάτα και οι συνεργαζόμενοι επιστημονικοί φορείς αντιπρότειναν στην υπουργό μια ενοποίηση του συστήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων με όρους ασφαλιστικούς και όχι διοικητικούς.

Ζούμε σε διαφορετικές ασφαλιστικές πραγματικότητες με την κυβέρνηση, είπε, και συμπλήρωσε ότι τα διοικητικά συμβούλια των υπό ενοποίηση ταμείων δεν γνωρίζουν το αντικείμενο και θα κληθούν να λειτουργήσουν με τυφλοσούρτες με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα κυρίως στον κλάδο υγείας και στην επικούρηση.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, κατέληξε, θα επιμείνουν στις απεργιακές κινητοποίησεις που διοργανώνουν για τον Οκτώβρη και θύμισε ότι το 2001 μια άλλη άδικη αντιασφαλιστική ρύθμιση κατέρρευσε από τις απεργίες των συνδικάτων και τη συμμετοχή σε αυτές εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων.

Ο κ. Παναγόπουλος ερωτηθείς από δημοσιογράφους επανέλαβε τη θέση της ΓΣΕΕ για επίδομα θέρμανσης σε όσους έχουν εισόδημα μικρότερο των 13.000 ευρώ και όχι ανάλογα με τα γκάλοπ και την αισιοδοξία ή απαισιοδοξία που δημιουργούν στην κυβέρνηση.

Νωρίτερα σε σύσκεψη των επιστημονικών φορέων ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δ.Παξινός έκανε λόγο για πιθανό χαος στα ταμεία από την ερχόμενη Τετάρτη και αντιπρότεινε μεταβατική περίοδο εφαρμογής του νόμου.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ.Αλαβάνος δήλωσε ότι οι φορείς θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα της καθημερινότητας των ασφαλισμένων και ζήτησε άμεση αναστολή της εφαρμογής του νόμου.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Τετάρτη έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία στο χώρο του Τύπου με απόφαση της ΠΟΕΣΥ και των συνεργαζομένων οργανώσεων του Διασωματειακού (προσωπικό, διοικητικοί, τεχνικοί).

Προηγούμενο άρθρο Τριήμερο διεθνές συνέδριο για τα μεγάλα φράγματα
Επόμενο άρθρο Πατάτες!!!