Καμπανάκι από την Δημοτική Αρχή Σοφάδων για τη φετινή αρδευτική περίοδο


Τον κώδωνα του κινδύνου για την φετινή κρίσιμη αρδευτική περίοδο που ήδη ξεκίνησε  κρούει η  Δημοτική Αρχή Σοφάδων.

Όπως είναι γνωστό στη λίμνη Σμοκόβου το απόθεμα  υπολείπεται κατά 13.000.000 m³ σε σχέση με την περσινή περίοδο, γεγονός που δημιουργεί έντονο προβληματισμό.

Η λήξη της αρδευτικής περιόδου προσδιορίζεται στα τέλη του Αυγούστου- ανάλογαμε τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν και ανάλογα με την κατάσταση των καλλιεργειών- και ως εκ τούτου προμηνύεται μια πολύ δύσκολη αρδευτική χρονιά.

Έτσι, στο πλαίσιο της καλύτερης διαχείρισης, του συντονισμού και του προγραμματισμού, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου στις 9.00 το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Θεσσαλιωτιδος κ. Ευάγγελο Αγναντόπουλο στο Δημαρχείο Σοφάδων.

Σκοπός  της  συνάντησης  είναι  η  ανταλλαγή  απόψεων  και  ο  συντονισμός  των  ενεργειών  των  φορέων  για  την  ορθολογική  διαχείριση  του  νερού  για  την  άρδευση κατά την προσεχή περίοδο.

Όπως τονίζεται από τη Δημοτική Αρχή απαιτείται πνεύμα οικονομίας, δίκαιη και πραγματική παροχέτευση νερού, σωστός προγραμματισμός στην εκταμίευση, πιστή εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας των αντλιοστασίων,  προκειμένου οι λίγες ποσότητες από τη λίμνη Σμοκόβου να φτάσουν και στα καταληκτικά σημεία άρδευσης.

Τονίζεται με έμφαση ότι τη φετινή χρονιά οι φορείς καλούνται να διαχειριστούν ελλειμματικές ποσότητες και κάθε κυβικό μέτρο νερού είναι σημαντικό.

Προκειμένου λοιπόν η αρδευτική περίοδος να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά και να ικανοποιηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο οι ανάγκες  των καλλιεργειών, είναι απαραίτητη η συνεργασία και η συνεννόηση, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις μειωμένες εισροές που καταγράφηκαν στον ταμιευτήρα Σμοκόβου.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Άμεση στελέχωση των διοικήσεων των νοσοκομείων ζητά ο Περιφερειάρχης
Επόμενο άρθρο Μεγάλες ζημιές από χαλαζόπτωση σε αμπελοκαλλιέργεια και κηπευτικά