Μεγάλες ζημιές από χαλαζόπτωση σε αμπελοκαλλιέργεια και κηπευτικά


Την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΛΓΑ ζητούν από κοινού ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και ο Δήμαρχος Πλαστήρα κ. Δημ. Τσιαντής μετά την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές του Δήμου Πλαστήρα το απόγευμα της Τρίτης.

Ειδικότερα ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τσιάκος και ο Δήμαρχος Πλαστήρα κ. Τσιαντής πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης, σύσκεψη με στόχο να εξεταστεί το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Δήμου Πλαστήρα, εξ αιτίας της έντονης χαλαζόπτωσης. Με βάση τα πρώτα στοιχεία και τις αναφορές από τους αγρότες, οι ζημιές είναι μεγάλες στην αμπελοκαλλιέργεια αλλά και στα κηπευτικά, στα αγροκτήματα των χωρίων Μορφοβουνίου, Μεσενικόλα και Νεοχωρίου. Μάλιστα όπως λένε οι αμπελοκαλλιεργητές και οι παραγωγοί κηπευτικών, το χαλάζι ήρθε στην πιο ακατάλληλη στιγμή και οι ζημιές που άφησε πίσω του είναι μεγάλες.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Πλαστήρα ήδη έχουν κάνει τη σχετική αναγγελία προς τον ΕΛΓΑ ενώ τόσο ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τσιάκος όσο και ο δήμαρχος κ. Τσιαντής, επικοινώνησαν με στελέχη του οργανισμού και ζητούν να σταλούν τάχιστα γεωπόνοι-εκτιμητές στην πληγείσα περιοχή με στόχο να γίνουν άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις. Όπως τόνισαν οι δύο άνδρες στόχος της αντιπεριφέρειας και του δήμου είναι η καλύτερη δυνατή υποστήριξη των αμπελοκαλλιεργητών της περιοχής, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει πολύ υψηλό επίπεδο αμπελώνων, γεγονός που έχει οδηγήσει και στην παραγωγή εξαιρετικών ποικιλιών κρασιού που έχουν κατακτήσει την εσωτερική και τη διεθνή αγορά. Επίσης και οι παραγωγοί κηπευτικών χρειάζονται την άμεση στήριξη καθώς αν δεν αποζημιωθεί η ζημιά που υπέστησαν, κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή. Τέλος ο κ. Τσιάκος και ο κ. Τσιαντής διαβεβαιώνουν τους πληγέντες αγρότες πως παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξη της όλης διαδικασίας εκτιμήσεων – αποζημιώσεων και όπου κριθεί σκόπιμο θα παρέμβουν.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Καμπανάκι από την Δημοτική Αρχή Σοφάδων για τη φετινή αρδευτική περίοδο
Επόμενο άρθρο Ανάβαση στην Καράβα από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας