Πρωτοσέλιδο

Καρδιτσιώτης ένας εκ των θυμάτων της θεομηνίας


Καρδιτσιώτης ήταν στην καταγωγή ένας εκ των θυμάτων της φονικής θεομηνίας που έπληξε πριν ένα εικοσιτετράωρο τη Δυτική Αττική.

Σύμφωνα με το protothema.gr πρόκειται για τον 57χρονο Σεραφείμ Γκορτζά με καταγωγή από το χωριό Δαφνοσπηλιά της Καρδίτσας, πρώην τεχνίτη δικτύου του ΟΤΕ ο οποίος είναι το τρίτο από τα 15 θύματα που έχουν αναγνωριστεί.

tragodia
«Ω Θεέ μου» αναφώνησε ο γιος του μόλις αντίκρισε το πτώμα κατά την οδυνηρή διαδικασία της αναγνώρισης. Συγγενείς αλλά και πολλοί φίλοι του εκλιπόντος βρίσκονταν από νωρίς στο νοσοκομείο, ελπίζοντας ότι ο Σεραφείμ θα είχε επιβιώσει.

Η τραγική αυτή είδηση έπεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, σαν κεραυνός εν αιθρία στην Καρδίτσα και τη Δαφνοσπηλιά ειδικότερα που θρηνεί ένα δικό της παιδί.

Βάσει των πρώτων αναφορών για τα θύματα, ήδη από το πρωί της Τετάρτης γινόταν λόγος για τους εξής ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πλημμύρας:
– Γυναίκα 82 ετών, νεκρή στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα Αττικής.
– Ηλικιωμένος άνδρας, νεκρός στο σπίτι του στην οδό Αγαμέμνωνος, επίσης στη Μάνδρα.
– Άνδρας, 65 ετών περίπου βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα.
– Άνδρας, περίπου 50 ετών, στο 3ο χλμ της Λεωφόρου Αθηνών-Θηβών, στη Μάνδρα.
– Γυναίκα, εγκλωβισμένη μέσα σε αυτοκίνητο, στην οδό Αίαντος, στη Μάνδρα.
– Άνδρας, στο Ψαλίδι της Μάνδρας, ανευρέθη σε ανοιχτό χώρο.
– Γυναίκα 95 ετών, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο σπίτι της, στη οδό Στρατηγού Ρόκα, στη Μάνδρα.
– Δύο άνδρες, 55 και 80 ετών, προηγουμένως αγνοούμενοι από την Μάνδρα, ανασύρθηκαν νεκροί στη θαλάσσια περιοχή Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου.
Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα οι θάνατοι πιθανότατα οφείλονται σε πνιγμό ή σε τραυματισμούς που προκάλεσαν στα θύματα διάφορα αντικείμενα κατά την αιφνίδια και απότομη μετακίνηση τους από τους χειμάρρους που δημιουργήθηκαν. Βεβαίως δεν αποκλείεται ως αίτιο θανάτου και κάποιο καρδιακό επεισόδιο, ιδίως σε ηλικιωμένους. Οι επικεφαλής των ιατροδικαστικών υπηρεσιών έχουν δώσει εντολή στους ιατροδικαστές να προβούν αμέσως στις αναγκαίες ενέργειες και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της νεκροψίας ώστε να δρομολογηθούν οι κηδείες από τις οικογένειες των θυμάτων.
Οι έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό, τον απεγκλωβισμό και ενδεχομένως τη διάσωση επιζώντων στα ερείπια της καταστροφής στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο συνεχίζονται μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και ενώ επικρατεί αγωνία, σύγχυση και θλίψη.

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τους αδικοχαμένους από τις πλημμύρες
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση για την Aνάπτυξη Ψηφιακών Δεξιοτήτων