Κατάθεση αναφοράς για το κλείσιμο του Υπ. της Εμπορικής Τράπεζας στο Δ. Παλαμά


  Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής κατατέθηκε αναφορά τη Δευτέρα 11/01/2010 από τη βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κα Μ. Θεοχάρη. Η κα Θεοχάρη επεσήμανε ότι ο Δήμος Παλαμά Καρδίτσας συγκαταλέγεται μεταξύ των 30 δήμων της χώρας, στους οποίους θα πάψει να λειτουργεί υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στα τέλη Ιανουαρίου 2010, κατόπιν απόφασης του διοικητικού της συμβουλίου. Σημειωτέον ότι έχει ήδη κλείσει υποκατάστημα της συγκεκριμένης τράπεζας και σε άλλον δήμο του Νομού (Δ. Σοφάδων), ενώ οι κάτοικοι του Δήμου Παλαμά εσχάτως αναγκάστηκαν να στερηθούν άλλη μία υπηρεσία στην περιοχή τους, το υποκατάστημα του ΟΤΕ.

Το σφράγισμα του συγκεκριμένου υποκαταστήματος αποτελεί πλήγμα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ιδιαίτερα για τους εμπόρους λευκών ειδών, που εξυπηρετούνται από την Εμπορική Τράπεζα για τις συναλλαγές τους τα τελευταία 40 χρόνια.

Εύλογη είναι η απορία εάν η απόφαση κατάργησης του υποκαταστήματος αποτελεί απόρροια της οικονομικής κρίσης, ή αν πρόκειται για σχεδιασμό εκ μέρους της Διοίκησης της Τράπεζας που προβλέπει αναδιοργάνωση και συνένωση των καταστημάτων, περιορίζοντάς τα σε ένα για κάθε νομό. Οι κάτοικοι και επαγγελματίες του Δ. Παλαμά απευθύνουν έκκληση ώστε να ματαιωθεί η συγκεκριμένη απόφαση προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Προηγούμενο άρθρο Kατατίθεται Σχέδιο Νόμου για ρύθμιση οφειλών μικρών μεσαίων επιχειρ.
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώνεται η επέκταση του Δικτύου Οπτικών Ινών στην Καρδίτσα