Κατέθεσαν ασφαλιστές και τραπεζικοί για τη φωτιά στο Mall


Συνεχίστηκε την Πέμπτη, για δεύτερη ημέρα στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Λάρισας η δίκη για τον εμπρησμό στο “Olympia mall” τον Ιούνιο του 2009.

Οι κατηγορούμενοι, άπαντες παρόντες στο εδώλιο, 18 άτομα συνολικά και πιο συγκεκριμένα: οι ιδιοκτήτες του εμπορικού κέντρου, δύο γνωστοί Λαρισαίοι επιχειρηματίες (αδέλφια) που δραστηριοποιούνταν πανελλαδικά στον κατασκευαστικό κλάδο, ένας Λαρισαίος μικρομέτοχος της ιδιοκτήτριας εταιρείας, στελέχη της επιχείρησης και απλοί εργαζόμενοι της εταιρείας από Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι της ηθικής αυτουργίας σε εμπρησμό από πρόθεση καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προκύπτει δόλος για την είσπραξη της ασφαλιστικής αποζημίωσης. Κατά τη χθεσινή ημέρα εξετάστηκαν από το δικαστήριο μάρτυρες στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών, αλλά και υπάλληλος της «Ελληνικής τράπεζας» η οποία είχε συνάψει δανειακή σύμβαση με την ιδιοκτήτρια εταιρεία για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας έγινε γνωστό ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο προέβλεπε αποζημίωση χρηματικού ποσού περίπου 35 εκατ. ευρώ, ενώ προέκυψε και το στοιχείο ότι η τράπεζα αγόρασε το ακίνητο μετά την πυρκαγιά το οποίο και επανενοικίασε (leaseback) στην εταιρεία. Από την πλευρά της υπεράσπισης γίνεται προσπάθεια να αποδειχθεί ότι ο εμπρησμός οφείλεται σε βραχυκύκλωμα. Για την ιστορία να σημειωθεί ότι η τράπεζα, τελικά, κατήγγειλε τη σύμβαση ενοικίασης ενώ η εταιρεία έχει κηρύξει πτώχευση από το 2012. H δίκη θα συνεχιστεί για τις επόμενες ημέρες…

Εφ. Κόσμος (Δ.Μ.)

 

Προηγούμενο άρθρο Γ. Αναγνωστόπουλος: Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα βασικός πυλώνας του νέου κοινωνικού κράτους
Επόμενο άρθρο Η Θεσσαλία στο επίκεντρο του Πολιτιστικού Τουρισμού στην εκδήλωση Open Days 2014 στις Βρυξέλλες