Κατέλαβαν τα Δημαρχεία – Χθες το πρωί οι εργαζόμενοι στους Δήμους Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά και Σοφάδων


 Καταλήψεις στα δημαρχεία των Δήμων Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η κατάληψη έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας υλοποιώντας την απόφαση της Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Όπως ειπώθηκε από το Δ.Σ. του Συλλόγου, οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην πολιτική της κυβέρνησης, η οποία με τα αλλεπάλληλα έκτακτα και βάρβαρα μέτρα που λαμβάνει σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων έχει οδηγήσει σε απελπισία εκατομμύρια νοικοκυριά που δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν ούτε στις στοιχειώδης υποχρεώσεις τους. Η επέκταση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας και στους Ο.Τ.Α. αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και ανοίγει το δρόμο για μαζικές απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.Το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας έρχεται να προστεθεί στα όσα επώδυνα για τους εργαζομένους και αναποτελεσματικά για την έξοδο της χώρας από την κρίση μέτρα της κυβέρνησης και θεωρείται βέβαιο πώς θα οδηγήσει με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς στην κατάρρευση της απασχόλησης που σήμερα βρίσκεται σε «ελεύθερη πτώση».

    Το Δ.Σ. του Συλλόγου είναι κατηγορηματικά αντίθετο στις αδιέξοδες αυτές πολιτικές, που το μόνο τους αποτέλεσμα είναι να συνθλίβουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας, να οδηγούν σε

χρεοκοπία τους μισθωτούς και να αποδυναμώνουν το κράτος.     

    Στην πρωτοφανή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες εργαζόμενοι, εξαιτίας της πολιτικής του μνημονίου, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εργασιακή εφεδρεία, η οποία βέβαια αποτελεί τον προθάλαμο της ανεργίας και μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο.

     Παρέμβαση για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας έγινε χθες από το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας και στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας.

     Επίσης οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σήμερα Πέμπτη 29-9-2011 και ώρα 13:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας πραγματοποιούν έκτακτη Γ.Σ. με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου.

                                         Για το Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                          ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ                              

Προηγούμενο άρθρο Αποχωρεί από το «ΤΙΜΟΝΙ» της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας ο Αν. Παλάσκας - Έπειτα από 18 χρόνια
Επόμενο άρθρο Με το βλέμμα στραμμένο σε κινητοποιήσεις - Το Δ.Σ. της ΕΟΑΣΚ κάλεσε τον αγροτικό κόσμο να μην πληρώσει τα χαράτσια