Ειδήσεις

Καταγγελία ΕΛΜΕΚ για κατάργηση Ειδικότητας στο Εσπ. ΕΠΑΛ


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας καταγγέλλει ομόφωνα το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, ο οποίος εφαρμόζοντας πιστά την κυβερνητική πολιτική των περικοπών σε εκπαιδευτικό προσωπικό αποφάσισε να σταματήσει τη λειτουργία της Γ’ τάξης του τμήματος Βοηθών Φαρμακείου του Εσπερινού ΕΠΑΛ Καρδίτσας, με αποτέλεσμα οκτώ εργαζόμενοι μαθητές να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους.

Να επισημάνουμε ότι σε καμία πόλη της Θεσσαλίας δε λειτουργεί παρόμοιο τμήμα. Και το σπουδαιότερο είναι ότι η μη λειτουργία του τμήματος αποφασίστηκε προκειμένου να εξοικονομηθούν επτά μόλις ώρες διδασκαλίας, αφού θα έπρεπε να προσληφθεί αναπληρωτής ή ωρομίσθιος Ιατρός για αυτές τις ώρες.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι κατοχυρωμένο για όλους τους πολίτες σε μια δημοκρατικά ευνομούμενη πολιτεία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα μνημόνιο να καταδικάσει την Ελληνική κοινωνία και σε πνευματική φτωχοποίηση.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καλεί το Διευθυντή της ΔΔΕ Καρδίτσας να ανακαλέσει την απόφασή του και κάνει έκκληση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να καλύψει το κενό άμεσα, για να λειτουργήσει το τμήμα.

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα και τους τοπικούς βουλευτές να πάρουν θέση, ώστε να λειτουργήσει το εν λόγω τμήμα.

 

 

 

Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ                       ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ

Προηγούμενο άρθρο Προϊστάμενος στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων ένας Καρδιτσιώτης
Επόμενο άρθρο Αποπληρωμή οφειλών προς το Δ. Αργιθέας μέσω Τραπεζών